Szimulátorok Budapesten: mit tud adni a virtuális valóság? - elmenyplaza.hu

Blog

 • szimulatorok-budapesten
  2019. FEBRUÁR 25.

  Szimulátorok Budapesten: mit tud adni a virtuális valóság?

  A XXI. század legizgalmasabb találmányai közt szerepelnek a VR játékok (virtual reality = virtuális valóság), amelyek rengeteg egyedi ajándék ötlet megvalósítására adnak lehetőséget. A VR szemüveg technológiájával szó szerint egy új világot lehet felfedezni, amelynek mi lehetünk a főszereplői. Ebben a világban szinte bármilyen helyzetet átélhetünk egyedül vagy társaságban: kitűnő élmény ajándék gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Azonban nem minden szimulátor játékhoz muszáj szemüveget ragadni, hogy 3D-es élményekben részesüljünk. Megmutatjuk, hogy milyen szimulátor élmények közül válogathat, ha valamilyen egyedi ajándékkal lepné meg szeretteit, vagy ha netán nem mindennapi csapatépítő program ötleteket keres.

  Versenyautó szimulátorok Budapesten: forma 1 versenyzés 3D-s technológiával

  Kitűnő élmény ajándék a száguldás és az autóversenyzés szerelmeseinek, de a laikusabb résztvevőkben is felébresztheti a versenyszellemet egy forma 1 szimulátor játék. Nem beszélve arról, hogy hazánkban található az egyetlen olyan szimulátor terem Közép-Európában, ahol egymás ellen is versenyezhetnek a játékosok.

  A budapesti versenyautó szimulátorok a legmodernebb technológiával vannak felszerelve annak érdekében, hogy a lehető legrealisztikusabb élményt nyújthassák: mintha valóban ott lennénk a versenypályán! Ezek a gépek igazi forma 1-es kormánnyal vannak felszerelve, így a kormányerő is ugyanolyan, mint egy igazi forma autónál. A 3D-s élményt VR szemüveg, 130 cm-es ívelt TV, vagy 3 db 27 colos képernyő is tudja biztosítani. Több száz versenyautó közül lehet válogatni a játékhoz, és olyan pályákon is megmérhetjük a tudásunkat, mint a Silverstone: az ikonikus brit nagydíj pálya. Ilyen választék mellett a forma 1-en kívül más versenyeken is részt vehetünk a WTCC és a rally szimulátor játékokkal. Tulajdonképpen bárki felmérheti, hogy valósághű versenykörülmények között milyen eredményt tudna elérni!


  Repülőgép szimulátor vezetés: milyen érzés egy 80 tonnás utasszállító pilótájának lenni?

  Gondolkodott már azon, hogy milyen lehet egy utasszállító pilótának lenni? Egy budapesti repülőgép szimulátorral most már mindenki számára elérhető ez az exkluzív élmény, a felszállástól egészen a leszállásig.

  Teljes szabadságot kapnak a résztvevők: ki lehet választani a számukra legszimpatikusabb légteret, dönthetnek az útvonalról, de még különböző szituációkban is próbára tehetik magukat, ahol nehezebbek a repülési és leszállási feltételek. Nem beszélve arról, hogy egy Boeing 737 repülőgép szimulátor vezetéssel a világ szinte bármelyik nagyvárosát megcsodálhatja olyan szemszögből, ami csak nagyon kevés ember számára adatik meg. Egy nyugodtabb repülés keretein belül például be lehet járni a London-Párizs-New York útvonalat, de a legbátrabbak az Alpokban is próbálkozhatnak a leszállással, a világ egyik legveszélyesebb repülőterén.

  Kiváló élmény ajándék a repülős szimulátor játékok rajongóinak, de olyanoknak is jó szívvel tudjuk ajánlani, akiket az egyszerű kíváncsiság vezérel: a „hajtóművek” beindítása előtt minden résztvevő oktatást kap a repülőgép legfontosabb rendszereiről. Ha pedig eddig tartott volna a repüléstől, akkor ez egy remek lehetőség arra, hogy teljesen biztonságos körülmények között ismerkedjen meg ezzel a világgal!


  VR játékok Budapesten: egy új világ felfedezése

  Az előbbieknél még több élmény átélésére adhat lehetőséget egy VR szoba Budapesten, ugyanis olyan VR kuponok közül is lehet válogatni, amelyekkel több, mint 100 különböző játékot lehet kipróbálni. Mivel ilyen sok a választási lehetőség, szinte biztos, hogy lehet találni olyan élmény ajándékot, ami tetszene az ismerőseinek.

  A virtuális valóság játékok elengedhetetlen eszköze a VR szemüveg: ennek felvételével tényleg olyan, mintha egy új világba csöppennénk. Bárhova is nézünk, 360 fokos látószögben azt a környezetet csodálhatjuk, amelyet a játék készítői megálmodtak. Ott lehetünk egy versenyautó pályán, lövöldözhetünk háborús zónában, küzdhetünk élőholt hordák ellen, de akár klasszikus labdajátékok virtuális változatát is kipróbálhatjuk barátainkkal. Különösen jó élmény ajándék társaságoknak, mivel olyan virtuális valóság játékterem is van Budapesten, ahol akár 10-en is bemehetünk játszani!

  Más videojátékokkal ellentétben a VR játékok sokkal mozgalmasabb élményt képesek nyújtani, mivel nagy szerepet játszik a játékmenetben a mozgásérzékelő technológia. Így akár ugyanolyan izzasztóak tudnak lenni, mintha elmennénk sportolni!


  Ha megajándékozná ismerősét egy ilyen élménnyel, akkor nézzen szét ajándékutalványaink között!

Gyakran ismételt kérdések

Élmény cseréje
Élményeink cserélhetőek egy esetlegesen rosszul megválasztott élményajándék vagy időközben egy má...elolvasom
Voucher felhasználási ideje
Vásárlástól számítva 12 hónap áll rendelkezésre a voucher felhasználását illetően. (Az akciós szo...elolvasom
Voucheren szereplő információk
Az Élménypláza Kft. által közölt információk mindig megfelelnek a valóságnak. Minden élményről ré...elolvasom
Pénzvisszafizetési garancia
Amennyiben valamilyen oknál fogva szeretne elállni a vásárlástól, úgy a vásárlástól számítva 30 n...elolvasom
Élménykártya működése
A vásárlást követően megrendelt élménykártyáját átveheti ügyfélszolgálatunkon személyesen, kérhet...elolvasom
ÉlményCsomag működése
A vásárlást követően élménycsomagjáról szóló voucherét átveheti ügyfélszolgálatunkon személyesen,...elolvasom
Számlázással kapcsolatos információk
A vásárlások alkalmával szolgáltató partnertől függően állítunk ki számlát ill. bizonylatot. Kizá...elolvasom