• tandemugras-kupon
    2019. JÚNIUS 12.

    Csak a legbátrabbak váltanák be ezt a tandemugrás kupont!

    Valószínűleg sokan hallottunk már sztorikat a tandemugrásról, amit egyre népszerűbb extrém élmény ajándékként tartanak számon. Persze az már egy másik kérdés, hogy hányan is mernénk kipróbálni. Elsőre (érthető módon) kissé ijesztőnek tűnhet az, hogy egy mozgó repülőből kéne kiugranunk több ezer méteres magasságból. Azonban ha felül tudunk kerekedni félelmeinken, akkor egy olyan extrém élményben lehet részünk, ami talán még a bungee jumping-ot (más néven kötélugrás) is képes felülmúlni. Ha pedig akad olyan ismerősünk, aki nem bír egy helyben maradni és állandóan keresi az új kihívásokat, akkor egy tandemugrás kuponnál nehezen lehet jobb ajándékot találni neki.

    Ezeket érdemes tudni, mielőtt tandemugrást adnánk ajándékba

    A tandemugrás (más néven tandem ejtőernyőzés), az ejtőernyőzésnek egy különös formája, amelyet párosával hajtanak végre. Innen is ered a „tandem” kifejezés, ami több kétszemélyes tevékenység megnevezésére használható (ilyen a tandem kerékpározás is). A tandempilóta (oktató) az, aki az ugrást végrehajtja, tehát tulajdonképpen ő felel mindenért: a gépelhagyásért, a szabadesésért, az ejtőernyő irányításáért, és a biztonságos földet érésért.  A tandempilótához csatolt utasnak (tanulónak) így csupán minimális előképzésre van szükség ahhoz, hogy részt vehessen ezen az extrém élményen. Az előkészületek és a beöltözés bőven elegendő időt adnak ahhoz, hogy pár perc alatt képben legyünk.

    A tandemugráshoz szükséges felszerelés nem minden téren egyezik a hagyományos ejtőernyőzéssel. Egy ugrás végrehajtásához a következőkre van szükség:

    • Fékernyő. Minden modern tandemugrásnál kötelező elemként szerepel. Ez azért szükséges, mert a fékernyő (ahogy a neve is jelzi) fékezi meg a szabadesés maximális sebességét olyan mértékben, hogy inkább egy szóló ugrás szintjére lassuljon le. A tandemugrásnál ugyanis a nagyobb súly sokkal nagyobb zuhanási sebességet is jelentene a fékernyő megléte nélkül. Ennek köszönhetően viszont (mivel lassabban zajlik) a szabadesés ideje növelhető. 4000 méterről ez kb. 55-60 másodpercig tartó zuhanási időt jelent. Így még jobban ki lehet használni a szabadesés élményét, sőt, akár videofelvételt is tud így készíteni az ugrásról a tandempilóta.


    • Tandemugró ejtőernyő. Jóval nagyobb felülettel rendelkezik, mint a szóló ugrásra tervezett ejtőernyő, mivel egy személy helyett kettőnek a súlyát is el kell bírnia. Ez legalább 30 négyzetméteres felületű ernyőt jelent a tandemugrásnál.


    • Tartalékernyő. Akárcsak a szóló ejtőernyőzésnél, ha a főernyő netán nem nyílna ki rendesen, vagy bármilyen egyéb probléma merülne fel, akkor a tartalékernyő biztosítja a biztonságos földet érést.


    • Automata nyitókészülék. A tandemugrás biztonságát nem csak a tandempilóta profizmusa biztosítja. A tartalékernyő mellett az automata nyitókészülék is véd a váratlan események ellen. Amennyiben a beállított magassághoz képest túl nagy sebességet észlel a készülék, emberi beavatkozás nélkül is kinyitja a tartalékernyőt. Tehát ha bármi miatt nem képes kinyitni az ernyőt a tandempilóta (ami önmagában is elég valószínűtlen), akkor is biztosak lehetünk abban, hogy biztonságosan érünk földet.


    És hogy mik a tandemugrás feltételei? Ahogyan azt az előbb is írtuk, nincsen szükség előzetes tapasztalatra ahhoz, hogy részt vegyünk ezen az extrém élményen. Kizáró oknak a szívbetegség, az epilepszia, vagy a jelentős túlsúly lehet. Már 12 éves kortól is részt lehet venni egy tandemugráson, de arra számítsunk, hogy 18 év alatt szülői hozzájárulásra lesz szükség.


    Mit tartalmaz egy tandemugrás kupon?

    Egy tandemugrás ajándékutalvánnyal egy 4000 méterről történő szabadeséssel lephetjük meg valamelyik adrenalinvadász barátunkat. A tandemugrás helyszíne a börgöndi repülőtér, innen fog a magasba emelkedni a bátor résztvevő a tandempilótával együtt. Aggodalomra semmi ok, hiszen már több ezer incidens nélküli ugráson is túl vannak a jól megedzett pilóták. Kb. 220 km/h-s sebességgel zajlik az ugrás: szinte leírhatatlan az az adrenalin, amit ilyenkor az ember érez.

    Az esemény megörökítéséhez olyan tandemugrás kupont is választhatunk, ami kamerás felvételt is tartalmaz, de a szelfibotos kamerával még többet lehet látni a háttérből, ami 4 km-es magasságban azért nagy előny tud lenni.


    Amennyiben írásunk felkeltette Önben a kalandvágyat, itt még több extrém élmény közül tud válogatni!

Gyakran ismételt kérdések

Cserélhető az élmény, ha esetleg nem nyerte el az ajándékozott tetszését?
Egy esetlegesen rosszul megválasztott élményajándék helyett egy másik élmény választását segítjük...elolvasom
Meddig használható fel a voucher?
Vásárlástól számítva általánosságban 12 hónap áll rendelkezésre a voucher felhasználását illetően...elolvasom
Hogyan tudok időpontot foglalni az élményre?
Időpontfoglalás kizárólag az élmény megvásárlását követően lehetséges! Az adott program szolgá...elolvasom
Meggondoltam magam, van pénzvisszafizetés?
Amennyiben valamilyen oknál fogva szeretnél elállni a vásárlástól, úgy a vásárlástól számítva 15 ...elolvasom
Mit kell tudni az élménykártyáról?
Abban az esetben ajánljuk élménykártyáinkat ha nem tudod eldönteni, hogy mely élménnyel is szeret...elolvasom
Nem kaptam számlát, csak bizonylatot, miért?
A vásárlások alkalmával szolgáltató partnertől függően állítunk ki számlát ill. bizonylatot. Kizá...elolvasom
Hogyan tudom beváltani az élménykártyámat?
Élménykártyád beváltásához csupán ki kell választanod webáruházunkban azt az élményt, amin szeret...elolvasom
Mikor kapom meg a megrendelt élmény voucherét?
Amennyiben GLS vagy Express One futárszolgálattal kérted a lakcímedre a rendelésed, azt a futársz...elolvasom
Személyesen szeretném átvenni a rendelésem, mikor mehetek érte?
Ha kaptál már a megrendelésedről rendelés visszaigazoló emailt, akkor nyitvatartási időn belül bá...elolvasom
Ár vagy név szerepel a megvásárolt voucheren?
Nem. Sem ár, sem név nem szerepel a vouchereken, csak az élmény leírása, néhány fontos tudnivaló ...elolvasom
Kaptam egy vouchert, hogyan tudom regisztrálni?
Az ajándékba kapott vouchert honlapunkon kell regisztrálnod, majd megkapod emailben azt az utalvá...elolvasom
Nem látom a voucheremen a szolgáltató elérhetőségét, miért?
Ha konkrét élményre szól a vouchered, ez valószínűleg azért lehet, mert nem regisztráltad még be ...elolvasom
Regisztrálni/aktiválni szeretném voucheremet, de azt írja ki, hogy a voucher nem található vagy lejárt voucher. Mit tegyek?
Amennyiben Foxpost automatánál vagy futárnál fizetted rendelésed az átvételkor, akkor pár nap elt...elolvasom