Sziklamászás és via ferrata túravezetés

Sziklamászás és via ferrata túravezetés

Az ÉlményPláza kuponjai között akkor is megtalálja a megfelelőt, ha kezdő szintről vágna bele ebbe az izgalmas sportba, illetve akkor is, ha gyakorolni szeretne és új technikákat sajátítana el. Böngésszen kínálatunkban, és találja meg az Ön számára megfelelő szikla- és hegymászás kuponokat!

Élmények

Sziklamászás tudnivalók: mire számíthatunk az ÉlményPlázánál?

A sziklamászás kezdőknek tanfolyam során elsajátíthat mindent, ami a nittel biztosított sziklautak megmászásához szükséges, legyenek azok egy vagy több kötélhosszas túrák. Kötélkezelés, csomók, alapvető biztosítási- és mászótechnikák, ereszkedés, átszerelés standban, nittelt utak előremászása - ha ezek a kifejezések egyelőre idegenül hangzanak, mindenképpen várjuk alapozó tanfolyamainkon, akár egyedül, akár társasággal. Fedezzen fel csodás, ismeretlen tájakat, fejlessze koncentrációs képességét és testi erejét.

Ha az alapok rendben vannak, csiszolja mászótudását tapasztalt hegymászó, vagy sportmászó edzők segítségével, fejlessze mentális és testi erejét élvezetes módon, haladóknak tervezett sziklamászó tanfolyamokon!

Olyan csodálatos helyszíneken élheti át a természet megnyugtató közelségét, mint a Cuha-patak vadregényes szépségű szurdokvölgy, de Tatabányához közeli település,  Várgesztes sziklamászás szempontjából szintén tökéletes választás.

A sziklamászás kupon kreatív ajándék nőknek és életreszóló élményajándék férfiaknak is, akik nem riadnak vissza a kihívásoktól és kedvelik a kültéri élményeket.

Természetesen az időjárás viszontagságai keresztül tudják húzni számításait, hiszen rossz idő esetén (extrém szél, jelentős csapadék stb.), illetve télen nem indíthatóak sziklamászás programok.

Via ferrata: kihívás a magasban, tapasztalt hegymászó segítséggel

A via ferrata olyan hegyi utat jelent, amelyen előzetesen felszerelt létrák, lépcsők, hidak és fémkábelek biztosítják az előrehaladást. Az ÉlményPláza kínálatában többféle edzettségi és tapasztalati szintnek megfelelő tanfolyamok és túrák közül választhat.

Az alapozás során megtanulhatja, hogy kerülje el a via ferrata-n felmerülő buktatókat, milyen felszerelésre van szüksége, mit tegyen, ha elakadt, mit kell tudnia a táv biztonságos teljesítéséhez. Természetesen a gyakorlottabbak számára elérhetőek többnapos tanfolyamok is, melyek során a résztvevők tapasztalt túravezetők segítségével sajátíthatják el az optimális mozgást a sziklán, illetve például, hogy miként tudják sérült társukat vagy saját magukat a lehető legjobban ellátni baleset esetén.

Cseszneken, Tatabányán és a Cuha-völgyében próbálhatja ki magát a via ferrata útvonalakon, ha pedig messzebbre merészkedne, akkor Ausztriában, Weichtalhaus környékén található útvonalakon gyakorolhat.

Tippek sziklamászáshoz: ezekre érdemes odafigyelni

A sziklamászás nemcsak sport, hobbi, hanem életérzés, kihívás és a megújulás lehetősége is. Olyan hangsúlyos területeket fejleszt, mint például az akaraterő növelése, a koncentráció erősítése, a testrészek mozgásának összehangolása és a tériszony leküzdése. Egy biztos, aki belevág a sziklamászásba, a hétköznapokban is hatékonyabbá és kiegyensúlyozottabbá válik.

Kihívások legyőzése az emelkedőkön

Mindenképp érdemes számolni a felmerülő akadályokkal, problémákkal, jó tudni azonban, hogy megfelelő felkészültséggel, odafigyeléssel és szakmai útmutatással ezeken eredményesen átlendülhet.

Az egyensúly megtalálása kezdetben kifejezetten nehéz lehet, ahogy azonban teste hozzászokik a terheléshez és egyre jobban megtanul együttműködni az elmével, egyre hamarabb ráérez majd a megfelelő mozdulatokra.

Nem szabad elfeledkezni bizonyos alapelvek betartásáról, például, hogy biztonságunk érdekében kerüljük a hirtelen mozdulatokat, rántásokat, lökéseket. Lassan, mégis dinamikusan haladjunk, mindig megkeresve a megfelelő érintkezési pontokat a felülettel!

Komoly akadályt képezhetnek a mászás közben felmerülő mentális nehézségek, zavaró tényezők és félelmek is, ilyenkor érdemes a pozitív gondolatokat, az önbizalmat erősíteni és kizárólag a jelenre koncentrálni. Aki képes leküzdeni önmagát a sziklamászáson keresztül, óriási fejlődésélményt tapasztalhat meg.

Milyen ruházatra és felszerelésre lesz szükség?

A biztonságos és kényelmes túrázáshoz megfelelő felszerelésre, kényelmes ruházatra lesz szüksége. A speciális eszközöket, például, a karabinereket, amikre a drótkötelekre csatlakozhat, beülőket, sisakokat, zuhanásgátló felszereléseket a túra szervezője biztosítja. A cipőről, megfelelő ruháról, kesztyűről a vállalkozó kedvű sziklamászónak kell gondoskodnia.

Ha kedvet kapott ehhez a nem hétköznapi tevékenységhez, lepje meg saját magát, vagy barátait, ismerőseit, és ajándékozzon sziklamászás kupont születésnapi ajándékként, vagy bármilyen jeles alkalomra!

Gyakran ismételt kérdések

Cserélhető az élmény, ha esetleg nem nyerte el az ajándékozott tetszését?
Élményeink cserélhetőek egy esetlegesen rosszul megválasztott élményajándék vagy időközben egy má...elolvasom
Meddig használható fel a voucher?
Vásárlástól számítva 12 hónap áll rendelkezésre a voucher felhasználását illetően. (Az akciós szo...elolvasom
Hogyan tudok időpontot foglalni az élményre?
Időpontfoglalás kizárólag az élmény megvásárlását követően lehetséges! Az adott program szolgá...elolvasom
Meggondoltam magam, van pénzvisszafizetés?
Amennyiben valamilyen oknál fogva szeretnél elállni a vásárlástól, úgy a vásárlástól számítva 30 ...elolvasom
Mit kell tudni az élménykártyáról?
Abban az esetben ajánljuk élménykártyáinkat ha nem tudod eldönteni, hogy mely élménnyel is szeret...elolvasom
Mi az az élménycsomag?
Élménycsomagjainkban több élmény közül választhat az ajándékozott, így ha nem szeretnéd vagy nem ...elolvasom
Nem kaptam számlát, csak bizonylatot, miért?
A vásárlások alkalmával szolgáltató partnertől függően állítunk ki számlát ill. bizonylatot. Kizá...elolvasom
Hogyan tudom beváltani az élménykártyámat?
Élménykártyád beváltásához csupán ki kell választanod webáruházunkban azt az élményt, amin szeret...elolvasom
Élménycsomagot kaptam, hogyan tudom beváltani?
Élménycsomagod beváltásához csupán ki kell választanod webáruházunkban azt az élménycsomagot, ami...elolvasom
Mikor kapom meg a megrendelt élmény voucherét?
Amennyiben GLS futárszolgálattal kérted a lakcímedre a rendelésed, azt a futárszolgálat 2 munkana...elolvasom
Személyesen szeretném átvenni a rendelésem, mikor mehetek érte?
Ha kaptál már a megrendelésedről rendelés visszaigazoló emailt, akkor nyitvatartási időn belül bá...elolvasom
Ár vagy név szerepel a megvásárolt voucheren?
Nem. Sem ár, sem név nem szerepel a vouchereken, csak az élmény leírása, néhány fontos tudnivaló ...elolvasom