Sziklamászás és via ferrata túravezetés

Sziklamászás és via ferrata túravezetés

Az ÉlményPláza kuponjai között akkor is megtalálod a megfelelőt, ha kezdő szintről vágnál bele ebbe az izgalmas sportba, illetve akkor is, ha gyakorolni szeretnél és új technikákat elsajátítani. Böngéssz kínálatunkból és találd meg a számodra megfelelő szikla- és hegymászás kuponokat!

Élmények

Sziklamászás tudnivalók: mire számíthatunk az ÉlményPlázánál?

A sziklamászás kezdőknek tanfolyam során elsajátíthatsz mindent, ami a nittel biztosított sziklautak megmászásához szükséges, legyenek azok egy vagy több kötélhosszas túrák. Kötélkezelés, csomók, alapvető biztosítási- és mászótechnikák, ereszkedés, átszerelés standban, nittelt utak előremászása - ha ezek a kifejezések egyelőre idegenül hangzanak, mindenképpen várunk alapozó tanfolyamainkon, akár egyedül, akár társasággal. Fedezz fel csodás, ismeretlen tájakat, fejleszd koncentrációs képességed és testi erőd.

Ha az alapok rendben vannak, csiszold mászótudásod tapasztalt hegymászó, vagy sportmászó edzők segítségével, fejleszd mentális és testi erődet élvezetes módon, haladóknak tervezett sziklamászó tanfolyamokon!

Olyan csodálatos helyszíneken élheted át a természet megnyugtató közelségét, mint a Cuha-patak vadregényes szépségű szurdokvölgy, de Tatabányához közeli település,  Várgesztes sziklamászás szempontjából szintén tökéletes választás.

A sziklamászás kupon kreatív ajándék nőknek és életreszóló élményajándék férfiaknak is, akik nem riadnak vissza a kihívásoktól és kedvelik a kültéri élményeket.

Természetesen az időjárás viszontagságai keresztül tudják húzni számításaid, hiszen rossz idő esetén (extrém szél, jelentős csapadék stb.), illetve télen nem indíthatóak sziklamászás programok.

Via ferrata: kihívás a magasban, tapasztalt hegymászó segítséggel

A via ferrata olyan hegyi utat jelent, amelyen előzetesen felszerelt létrák, lépcsők, hidak és fémkábelek biztosítják az előrehaladást. Az ÉlményPláza kínálatában többféle edzettségi és tapasztalati szintnek megfelelő tanfolyamok és túrák közül választhatsz.

Az alapozás során megtanulhatod, hogy kerüld el a via ferrata-n felmerülő buktatókat, milyen felszerelésre van szükséged, mit tegyél, ha elakadtál, mit kell tudnod a táv biztonságos teljesítéséhez. Természetesen a gyakorlottabbak számára elérhetőek többnapos tanfolyamok is, melyek során a résztvevők tapasztalt túravezetők segítségével sajátíthatják el az optimális mozgást a sziklán, illetve például, hogy miként tudják sérült társukat vagy saját magukat a lehető legjobban ellátni baleset esetén.

Cseszneken, Tatabányán és a Cuha-völgyében próbálhatod ki magad a via ferrata útvonalakon, ha pedig messzebbre merészkednél, akkor Ausztriában, Weichtalhaus környékén található útvonalakon gyakorolhatsz.

Tippek sziklamászáshoz: ezekre érdemes odafigyelni

A sziklamászás nemcsak sport, hobbi, hanem életérzés, kihívás és a megújulás lehetősége is. Olyan hangsúlyos területeket fejleszt, mint például az akaraterő növelése, a koncentráció erősítése, a testrészek mozgásának összehangolása és a tériszony leküzdése. Egy biztos, aki belevág a sziklamászásba, a hétköznapokban is hatékonyabbá és kiegyensúlyozottabbá válik.

Kihívások legyőzése az emelkedőkön

Mindenképp érdemes számolni a felmerülő akadályokkal, problémákkal, jó tudni azonban, hogy megfelelő felkészültséggel, odafigyeléssel és szakmai útmutatással ezeken eredményesen átlendülhetsz.

Az egyensúly megtalálása kezdetben kifejezetten nehéz lehet, ahogy azonban tested hozzászokik a terheléshez és egyre jobban megtanulsz együttműködni az elméddel, egyre hamarabb ráérzel majd a megfelelő mozdulatokra.

Nem szabad elfeledkezni bizonyos alapelvek betartásáról, például, hogy biztonságunk érdekében kerüljük a hirtelen mozdulatokat, rántásokat, lökéseket. Lassan, mégis dinamikusan haladjunk, mindig megkeresve a megfelelő érintkezési pontokat a felülettel!

Komoly akadályt képezhetnek a mászás közben felmerülő mentális nehézségek, zavaró tényezők és félelmek is, ilyenkor érdemes a pozitív gondolatokat, az önbizalmat erősíteni és kizárólag a jelenre koncentrálni. Aki képes leküzdeni önmagát a sziklamászáson keresztül, óriási fejlődésélményt tapasztalhat meg.

Milyen ruházatra és felszerelésre lesz szükség?

A biztonságos és kényelmes túrázáshoz megfelelő felszerelésre, kényelmes ruházatra lesz szükséged. A speciális eszközöket, például, a karabinereket, amikre a drótkötelekre csatlakozhatsz, beülőket, sisakokat, zuhanásgátló felszereléseket a túra szervezője biztosítja. A cipőről, megfelelő ruháról, kesztyűről a vállalkozó kedvű sziklamászónak kell gondoskodnia.

Ha kedvet kaptál ehhez a nem hétköznapi tevékenységhez, lepd meg saját magad, vagy barátaid, ismerőseid, és ajándékozz sziklamászás kupont születésnapi ajándékként, vagy bármilyen jeles alkalomra!

Gyakran ismételt kérdések

Cserélhető az élmény, ha esetleg nem nyerte el az ajándékozott tetszését?
Egy esetlegesen rosszul megválasztott élményajándék helyett egy másik élmény választását segítjük...elolvasom
Meddig használható fel a voucher?
Vásárlástól számítva általánosságban 12 hónap áll rendelkezésre a voucher felhasználását illetően...elolvasom
Hogyan tudok időpontot foglalni az élményre?
Időpontfoglalás kizárólag az élmény megvásárlását követően lehetséges! Az adott program szolgá...elolvasom
Meggondoltam magam, van pénzvisszafizetés?
Amennyiben valamilyen oknál fogva szeretnél elállni a vásárlástól, úgy a vásárlástól számítva 15 ...elolvasom
Mit kell tudni az élménykártyáról?
Abban az esetben ajánljuk élménykártyáinkat ha nem tudod eldönteni, hogy mely élménnyel is szeret...elolvasom
Nem kaptam számlát, csak bizonylatot, miért?
A vásárlások alkalmával szolgáltató partnertől függően állítunk ki számlát ill. bizonylatot. Kizá...elolvasom
Hogyan tudom beváltani az élménykártyámat?
Élménykártyád beváltásához csupán ki kell választanod webáruházunkban azt az élményt, amin szeret...elolvasom
Mikor kapom meg a megrendelt élmény voucherét?
Amennyiben GLS vagy Express One futárszolgálattal kérted a lakcímedre a rendelésed, azt a futársz...elolvasom
Személyesen szeretném átvenni a rendelésem, mikor mehetek érte?
Ha kaptál már a megrendelésedről rendelés visszaigazoló emailt, akkor nyitvatartási időn belül bá...elolvasom
Ár vagy név szerepel a megvásárolt voucheren?
Nem. Sem ár, sem név nem szerepel a vouchereken, csak az élmény leírása, néhány fontos tudnivaló ...elolvasom
Kaptam egy vouchert, hogyan tudom regisztrálni?
Az ajándékba kapott vouchert honlapunkon kell regisztrálnod, majd megkapod emailben azt az utalvá...elolvasom
Nem látom a voucheremen a szolgáltató elérhetőségét, miért?
Ha konkrét élményre szól a vouchered, ez valószínűleg azért lehet, mert nem regisztráltad még be ...elolvasom
Regisztrálni/aktiválni szeretném voucheremet, de azt írja ki, hogy a voucher nem található vagy lejárt voucher. Mit tegyek?
Amennyiben Foxpost automatánál vagy futárnál fizetted rendelésed az átvételkor, akkor pár nap elt...elolvasom