Törökország rendkívül gazdag gasztronómiával büszkélkedhet, hiszen területe óriási. A mediterrán klíma ideális termőhely a finomabbnál finomabb gyümölcsök és zöldségek számára. Gasztronómiájuk leggyakrabban használt alapanyagai a padlizsán, a zöldpaprika, a hagyma, a lencse, a bab, a paradicsom, a fokhagyma és az uborka. A törökök kedvelik a magvakat és dióféléket: a pisztáciát, a mogyorót, a mandulát, a földimogyorót, a fenyőmagot, a pörkölt csicseriborsót. Leginkább használt fűszereik a petrezselyem, a köménymag, a feketebors, a paprika, a menta és a kakukkfű. A török konyha nagyon hosszú múltra tekint vissza, a perzsa, kurd, arab, örmény valamint a mediterrán ízvilág is hatással volt rá.
A tanfolyamok előre meghatározott időpontokban kerülnek megrendezésre, így a vásárlást követően partnerünkkel szükséges időpontot egyeztetni az élmény voucheren szereplő elérhetőségen.
Az élményfőzés helyszíne Budapest, I. kerület.
Az élmény vouchere 1 fő kb. 3-3,5 órás főzőkurzusát tartalmazza kis létszámú, csoportos órán. A kurzusok hétköznap 18 órakor, hétvégén 11 és 17 órakor kezdődnek.
Ízelítő a kurzus repertoárjából:
- Vöröslencse leves
- Meze válogatás
- Dolma – töltött szőlőlevél
- Köfte
- Pide – török pizza
- Sütlac - Sült rizspuding