• forma-auto-vezetes-hungaroringen
  2019. MÁRCIUS 15.

  Forma autó vezetés a Hungaroringen: száguldjon ugyanúgy, mint egy versenypilóta!

  A forma 1 versenyzés kultusza megkérdőjelezhetetlen. Olyan kaliberű eseményről van szó, akár egy foci világbajnokság: felfoghatatlan mennyiségű pénzmozgás, hatalmas szponzor jelenlét, és a már-már márkává vált versenypilóták, akik évről évre megküzdenek az óriási presztízst jelentő első helyezettért. A háttérben pedig természetesen egy tengernyi rajongó szemei figyelik minden évben a Formula-1 nagydíj izgalmait, amely Magyarországon is rendelkezik releváns jelenléttel. Legyen az helyszínen a tömeggel együtt tombolva, vagy otthon bekuckózva a képernyő előtt, a forma autó vezetés sokunk számára egy szívhez szóló közösségi esemény. Egy élményvezetés kupon segítségével viszont már mi is kipróbálhatjuk, hogy milyen érzés egy ilyen versenyautóban száguldozni a Hungaroringen!


  A forma autó vezetésről

  A Forma-1 Grand Prix (nagydíj) tulajdonképpen a világ legrangosabb nemzetközi autóverseny sorozata. Ezen a világbajnokságon csak olyan versenyautók vehetnek részt, amelyek egyetlen egy üléssel, és nyitott karosszériával rendelkeznek. Nem véletlen alakították így ki a versenyszabályzatot a FIA (Nemzetközi Automobil Szövetség) tagjai.

  A különös, szinte rakéta-szerű formája az autóknak olyan céllal lettek megtervezve, hogy a lehető legnagyobb sebességét hozhassák ki a versenykocsik aerodinamikájából. Mivel így kisebb légellenállásba ütköznek a forma autók, a versenyek tényleg elképesztő sebességgel szoktak zajlani. Sokszor 380 km/h-val száguldoznak a versenypilóták, de a legmagasabb számon tartott sebesség a 417 km/h-t is elérte! Ez azt is jelenti, hogy igencsak nagy nyomást érezhetnek a versenyzők egyes kanyarokban. Nem beszélve a gyorsulási képességükről: egy mai Forma 1-es autó akár 2 másodperc alatt is el tudja érni a 100 km/h-t!

  Az első világbajnokságot már 1950-ben megrendezték, de az első versenyre már 1947-ben sor került, csupán 2 évvel a II. világháború befejezte után. Azóta évről évre sor kerül a Forma 1 nagydíj megrendezésére, ami jelenleg a világ egyik legdrágább sportága, ezért a versenypilóta csapatok költségeit leginkább szponzorok fedezik.


  Hungaroring: a versenyautó vezetés története Magyarországon

  Érdekes történettel rendelkezik Magyarország legmodernebb versenypályája, ugyanis az első Forma 1 magyar nagydíjra már 1986-ban sor került, 3 évvel a rendszerváltás és a berlini fal leomlása előtt.

  Bernie Ecclestone, a FIA elnöke már az 1980-as évek elején úgy döntött, hogy a vasfüggöny mögött, a szocialista blokk valamelyik tagországában szeretne rendezni egy Forma 1-es versenyt. Először magát Moszkvát célozta meg, de a több hónapig tartó tárgyalások nem hoztak semmilyen eredményt. Ezután több más ország (Kína, Jugoszlávia, Csehország) is szóba került, de végül 1983-ban Rohonyi Tamás magyar üzletember győzte meg a FIA elnökét, hogy látogasson el Budapestre is. Az akkori közlekedési miniszterhelyettes, Kis Dezső segítségével olyan felméréseket tudtak készíteni, amelyek mind az esztétikai, mind a környezetvédelmi szempontokat figyelembe vette. Így esett a választás a Mogyoród melletti tágas területre, az M3-as autópálya közelében.

  1986-ban így kerülhetett sor az első versenykörülmények közt zajló forma autó vezetésre a Hungaroringen.


  Formula autó élményvezetési lehetőségek az Euroringen és a DRX ringen is akadnak

  Ma már mi is kipróbálhatjuk személyesen, hogy milyen érzés egy forma autó vezetése ugyanazokon a pályákon, ahol a profi versenypilóták is száguldoznak. Persze ezt az élményt valamelyik Forma 1 rajongó ismerősünknek is ajándékba adhatjuk. Nem túlzás azt mondani, hogy számukra ez a tökéletes élmény ajándék lehet!

  A Formula Renault vezetésével tényleg beleélhetjük magunkat a versenyszellembe, miközben megismerkedünk a sebességnek egy új fogalmával az Euroring technikás, gyorsító szakaszokkal ellátott pályáján. Ugyanolyan profi csapat támogatja majd a szerencsés résztvevőt, mint bármely másik Forma 1-es versenyen. Még a vezetés alatt is kaphatunk instrukciókat a bukósisakon keresztül, úgyhogy tényleg minden elem rendelkezésre áll ahhoz, hogy minden elemét élvezhessük ennek az adrenalintól duzzadó élménynek.

  Forma Easter vezetéssel pedig olyan forma autóval ismerkedhet meg, amelyet kifejezetten a szocialista blokk versenypilótáinak készítettek el a 70-es és 80-as években. Most pedig mi is megtapasztalhatjuk, hogy milyen versenyautót hoztak létre!


  Ha cikkünk meghozta a kedvét, akkor ne habozzon, próbálja ki Ön is milyen érzés egy forma autó vezetése!

Gyakran ismételt kérdések

Cserélhető az élmény, ha esetleg nem nyerte el az ajándékozott tetszését?
Egy esetlegesen rosszul megválasztott élményajándék helyett egy másik élmény választását segítjük...elolvasom
Meddig használható fel a voucher?
Vásárlástól számítva általánosságban 12 hónap áll rendelkezésre a voucher felhasználását illetően...elolvasom
Hogyan tudok időpontot foglalni az élményre?
Időpontfoglalás kizárólag az élmény megvásárlását követően lehetséges! Az adott program szolgá...elolvasom
Meggondoltam magam, van pénzvisszafizetés?
Amennyiben valamilyen oknál fogva szeretnél elállni a vásárlástól, úgy a vásárlástól számítva 15 ...elolvasom
Mit kell tudni az élménykártyáról?
Abban az esetben ajánljuk élménykártyáinkat ha nem tudod eldönteni, hogy mely élménnyel is szeret...elolvasom
Nem kaptam számlát, csak bizonylatot, miért?
A vásárlások alkalmával szolgáltató partnertől függően állítunk ki számlát ill. bizonylatot. Kizá...elolvasom
Hogyan tudom beváltani az élménykártyámat?
Élménykártyád beváltásához csupán ki kell választanod webáruházunkban azt az élményt, amin szeret...elolvasom
Mikor kapom meg a megrendelt élmény voucherét?
Amennyiben GLS vagy Express One futárszolgálattal kérted a lakcímedre a rendelésed, azt a futársz...elolvasom
Személyesen szeretném átvenni a rendelésem, mikor mehetek érte?
Ha kaptál már a megrendelésedről rendelés visszaigazoló emailt, akkor nyitvatartási időn belül bá...elolvasom
Ár vagy név szerepel a megvásárolt voucheren?
Nem. Sem ár, sem név nem szerepel a vouchereken, csak az élmény leírása, néhány fontos tudnivaló ...elolvasom
Kaptam egy vouchert, hogyan tudom regisztrálni?
Az ajándékba kapott vouchert honlapunkon kell regisztrálnod, majd megkapod emailben azt az utalvá...elolvasom
Nem látom a voucheremen a szolgáltató elérhetőségét, miért?
Ha konkrét élményre szól a vouchered, ez valószínűleg azért lehet, mert nem regisztráltad még be ...elolvasom
Regisztrálni/aktiválni szeretném voucheremet, de azt írja ki, hogy a voucher nem található vagy lejárt voucher. Mit tegyek?
Amennyiben Foxpost automatánál vagy futárnál fizetted rendelésed az átvételkor, akkor pár nap elt...elolvasom