Forma Versenyautó Vezetés

Forma Versenyautó Vezetés: Forma 1 élmény ajándékba

A Forma 1 szerelmeseinek ez jelentheti a tökéletes élmény ajándékot. Akár a Hungaroring is otthont adhat egy kis lóerőkergetésnek, élményautózásnak. Profi versenyautók és F1 versenycsapatok keréknyomába léphet, amikor gázba tapos! 

Élmények

Forma autó élményvezetés a Forma 1 szerelmeseinek

Ajándékba adna agy autóvezetést? Ha van olyan ismerőse, aki Forma 1 rajongó, akkor ennél tökéletesebb élményajándékot nem is tudna találni. Akik eddig csak közönségként a képernyőn keresztül, vagy akár a helyszínen szurkoltak kedvenc pilótáiknak, most személyesen is átélhetik a Hungaroring élményvezetésének versenyszellemét, egyenesen egy forma autó üléséből!

A Hungaroring idehaza a legtökéletesebb helyszín, amit választhat, ha felejthetetlen élményt akar ajándékba adni! 

A 4381 méteres pálya nekünk magyaroknak valódi büszkeségünk, amellett, hogy nemzetközi szinten is nagyra értékelt Forma 1-es helyszín. Azoknak, akiknek évtizedekkel korábbi nosztalgikus élményeket jelent a Hungaroring, fantasztikus ajándék lehet pár kör az aszfalton. A legtökéletesebb meglepetés a Forma autó élményvezetés itt akár évfordulóra

Világviszonylatban - Monza után - ez az a pálya, ahol a leghosszabb ideje rendeznek megszakítás nélkül futamokat a világbajnoki sorozatban. Itt igazán szívdobogtató a vezetési élmény minden Formula1 megszállottnak. 

És ami a legnagyobb különlegesség: nemcsak igazi forma 1 versenypályán száguldhat, hanem valódi formula autóval falhatja a kilométereket. 

A Forma 1 autó élmény semmihez sem fogható

A formula autóvezetés egészen más, mint a többi élményvezetés kategória. Csak ezekkel a versengés jegyében született autókkal értheti meg igazán a sofőr, hogy mit jelent a sebesség határának feszegetése.

Már a különleges, rakéta-szerű alakjukból is látható: az összes Forma 3000-es és Forma 2000-es autó areodinamikája a lehető legnagyobb sebesség elérésének céljából van kialakítva, így az alacsony légellenállásuknak köszönhetően hihetetlenül gyorsan mennek. Ma már egy V10-es motorral rendelkező Forma 1 autó sebessége akár 2 másodperc alatt is képes elérni a 100 km/h-t, egyes pályákon pedig akár 370 km/h mellett is folyhat egy verseny! Ha pedig forma 1 rekordokra kíváncsi: az eddig elért legmagasabb sebesség 417 km/h volt!

BMW formula versenyautó vezetés a DRX Ringben ​

Tegyük fel, hogy BMW formula versenyautó vezetést választ. Ezzel a forma autó vezetéssel olyan kocsit vezethet, amiben már Nico Rosberg és Sebastian Vettel versenypilóta is ült. Úgyhogy ha kíváncsi arra, hogy mit érezhettek a volán mögött, akkor vegyen részt egy DRX Ring élményvezetésen!

Az extrém élmények közé sorolja be ezt a forma autó élményvezetés lehetőséget, hogy ebből a gyári versenyautóból mindössze 200 van a világon, és 280 km/órával tud száguldani. Tudta, hogy Montoya 2004-ben egy BMW-vel 259,8 km/óra átlag sebességgel hasított egy futamon, és ezzel a harmadik leggyorsabb az f1 formula versenyek történetében?

A DRX ring, a kiskunlacházi reptér kifutója pedig féktelen száguldásra ad lehetőséget. Ez a 2,5 kilométer hosszú pálya lehetővé teszi, hogy akár 200 km h-val ‘tépjenek’ rajta. Nagy sebességgel is könnyedén bevehető széles kanyarok jellemzik. 

Formula Renault versenyautó az EuroRingen

Formula Renault élményvezetés mellett is dönthet. Ugyanolyan profi versenycsapat fog Önnek segíteni, mint forma 1 verseny alatt minden pilótának, így garantáltan különleges (és biztonságos) élményben lehet része. Még vezetés alatt is kapja majd a tanácsokat a bukósisakon keresztül, hogy a legtöbbet kihozhassa a versenyautóból! 

A Formula Renault egy igazi rakéta, nem véletlenül az egyik legeredményesebb forma autó. Az elérhető maximális sebesség ezzel a 210 lóerős vadállattal 270 km/h. Rendkívül gyors szekvenciális váltóval rendelkezik, kanyarodási képessége egészen extrém a mindennapi közúti autózáshoz szokott sofőrnek.

Az Euroring tökéletes helyszín, hogy átéljük, amit az igazi versenyzők egy véresen komoly futamon. Az M5 autópálya örkényi lehajtójánál fekvő pálya 2750 méteres és 330 méteres célegyenessel rendelkezik, ahol kipörgethetjük a maximumot a Renault versenyautóból. 

Nincs más hátra, mint kiválasztani a Formula Renault Euroringen vagy DRX Ringen zajló tesztvezetését!

Fontos információk az élményautózáshoz

Az F1 autó élményvezetéshez ajánlott a biztos vezetési tudás. A résztvevők A vagy B kategóriás jogosítvánnyal vehetnek részt a programon. Kényelmes, vékony talpú cipőben a forma autó vezetés alatt jobban tudjuk irányítani a gépet.

Érdemes tudni, hogy mindenhol az adott pálya szabályai szerint lehet vezetni a forma 1 autót, így például a Hungaroringen tilos driftelni és keresztben autózni.

Szolgáltató partnerünk biztosíthatja a bukósisakot és a kesztyűt, az erre vonatkozó információ az adott élményvezetés ismertetésében a részvételi információk pont alatt szerepel.

Ajánlott a leírásban tájékozódni, hogy milyen időpontokban elérhető az élmény. A nyitott karosszériás versenyautók esetén májustól szeptemberig tarthat a szezon. Extrém időjárási viszonyok esetén a program elmaradhat, de lehetőség van ilyen esetben másik időpont lefoglalására.

A Forma Renault élményvezetéseken maximum 110 kg-os személyek vehetnek részt, és a maximális testmagasság 190 cm lehet. 

A Formula Speedcar versenyautó vezetésen és a Forma Easter versenyautó vezetésen minimum 150 cm, maximum 190 cm magas és max 100 kg-os résztvevők ülhetnek a kormány mögé. 

Tökéletes ajándék Forma 1 vezetés rajongó barátjának

Amennyiben olyan élményvezetéssel lepne meg valakit, ahol a gyorsaság aligha ismer határt, akkor ennél nincs is alkalmasabb ajándék. Taposson bele a gázba, és bújjon egy igazi versenypilóta bőrébe egy forma autó vezetéssel! Kevés jobb dolog van annál, mint egy ilyen felejthetetlen élményt ajándékba adni.

Ami még nagyobbat hasít: nemcsak maga a több óra extrém sebességű száguldás lehet az ajándék. A megajándékozott akár profi kamerás videófelvételt is kaphat, amelyen visszanézheti az egyszemélyes futamot. Így ilyen formában is megmaradhat az életre szóló élmény. Születésnapra például ezzel kiegészítve egy kézbe fogható, és örökre megmaradó ajándékot adhat át.

Egyedi kiegészítőkkel is meglepheti a forma 1 élményhez kapcsolódva családtagját, kedvesét, barátját, válogassan bátran az ajándék ötletek között! Férfiaknak - a férfias élményt megörökítve - egy menő póló tökéletes meglepetés. De akár nőknek is örömöt okoz egy nőiesen miniatűr sebességváltó kulcstartó, vagy egy stílusos bakelit forma 1 autó mintás falióra. Hiszen ki mondta, hogy a csajok nem szeretik a száguldást és az extrém járgányokat? 

Az élményvezetést ünnepi formában is átadhatja, igazi stílusos meglepetésként, ha díszcsomagolást választ. Persze ha nem magának adja ajándékba!

Gyakran ismételt kérdések

Élmény cseréje
Élményeink cserélhetőek egy esetlegesen rosszul megválasztott élményajándék vagy időközben egy má...elolvasom
Voucher felhasználási ideje
Vásárlástól számítva 12 hónap áll rendelkezésre a voucher felhasználását illetően. (Az akciós szo...elolvasom
Voucheren szereplő információk
Az Élménypláza Kft. által közölt információk mindig megfelelnek a valóságnak. Minden élményről ré...elolvasom
Pénzvisszafizetési garancia
Amennyiben valamilyen oknál fogva szeretne elállni a vásárlástól, úgy a vásárlástól számítva 30 n...elolvasom
Élménykártya működése
A vásárlást követően megrendelt élménykártyáját átveheti ügyfélszolgálatunkon személyesen, kérhet...elolvasom
ÉlményCsomag működése
A vásárlást követően élménycsomagjáról szóló voucherét átveheti ügyfélszolgálatunkon személyesen,...elolvasom
Számlázással kapcsolatos információk
A vásárlások alkalmával szolgáltató partnertől függően állítunk ki számlát ill. bizonylatot. Kizá...elolvasom