Sárkányrepülés

Sárkányrepülés

Ha nem is egy igazi sárkány, de legalább akkora élmény a felhők fölött repülni egy ilyen csoda
gépezettel. Legyen szó városnézésről vagy egy kis sétarepülésről, a cél mindegy, csak az élmény
számít. Ajándékozza meg valamelyik kalandvágyó ismerősét egy motoros sárkányrepülés kuponnal!

Élmények

Motoros sárkányrepülés ajándékba

Próbálkozott már valaha motoros sárkányrepüléssel? Ha mindig is kíváncsi volt arra, hogy mit érezhetnek a madarak ott fenn a magasban, akkor itt a lehetőség, hogy Ön is szálljon! Ajándékozza meg ismerősét vagy saját magát egy igazán egyedi élménnyel, ahol átélheti a repülés leírhatatlan örömét!

A szerencsés résztvevők a farkashegyi repülőtéren kezdhetnek neki ennek a közel sem mindennapi sétarepüléshez, ahol már 1929 óta él az élményrepülés kultúrája. A helyszínen egy olyan motoros sárkányrepülő fogadja majd Önt vagy ismerősét, ami 15 négyzetméteres szárnyaival és bivalyerős motorjával akár 110 km/h óra sebességgel is tud száguldozni 500 méterrel a föld felszíne felett. A kicsit zajosabb körülményekből adódóan a pilóta és az utas közti kommunikációt még erőteljes üvöltözéssel se lehet nagyon megoldani, úgyhogy a bukósisakban beépített fejhallgatók gondoskodnak majd a zavartalan információ átadásról.

Természetesen az egész sétarepülés a lehető legnagyobb biztonságban zajlik, ugyanis nem más vezeti majd a gépet, mint Tóth Ferenc Pamacs, aki már 1977 óta vezet sárkányrepülőket. Ezen kívül 6 évig a magyar válogatott tagjaként több hazai és nemzetközi versenyen is részt vett. Mindösszesen körülbelül 8700 óra repülésen van túl, úgyhogy nem kell aggódnia egy cseppet sem afelől, hogy jó kezekben lesz-e vagy sem. Mivel a sárkányrepülő nyitott fedelű, ezért a pilóta és az utas is többpontos biztonsági övvel van kötve a gép üléseihez, amelyek az átlagnál sokkal stabilabban képes rögzíteni az utasokat a helyükhöz.

A motoros sárkányrepülés kupon részét képzi egy kis gyorstalpaló oktatás is, hogy tudja, hogy a lélegzetelállítóan szép tájakon kívül még mire kell figyelnie az élmény alatt. Arra például mindenképp készüljön fel, hogy mivel a sárkányrepülő nyitott fedelű, és igencsak nagy sebességgel fognak haladni kb. fél km-es magasságban, ezért inkább rétegesen érdemes öltözködni. Ezenfelül azonban nincs sok mindenre szükség, hogy átadhassa magát ennek az élménynek. Egyszerűen élvezze, ahogy süvít a szél, és dübörög a motor, miközben eddig soha nem látott szemszögből csodálhatja Magyarország gyönyörű tájait!

Nem véletlen nyitott a motoros sárkányrepülő utastere. Ez a típus amúgy is ritkább, mivel akárcsak a tandem siklóernyőzésnél, az a lényeg, hogy a pilóta és az utas azt élvezhesse, ahogy szabadon körülöleli őket a friss levegő. A szabad kilátás nyújtotta érzést egyszerűen nehéz helyettesíteni: így sokkal közelebbinek tűnnek a felhők és a természet többi eleme is, amiket saját szemével is megcsodálhat majd az élményrepülés alatt, miközben közvetlen érezheti a menetszél erejét. Kevés olyan élményajándékot találhat, ami ekkora szabadságérzetet képes átadni. Úgyhogy ha most eszébe jutott valaki, akire igazán ráférne már egy hasonló élmény, akkor lepje meg ezzel a motoros sárkányrepülés kuponnal!

Télen ez talán kevésbé tűnhet szórakoztatónak, pedig még ebben az időszakban is többen szeretnek próbálkozni a motoros sárkányrepüléssel, hiszen a hideg ellen nem csak melegebb, rétegesebb öltözettel lehet védekezni a gépben. Még ha nyitott fedelű is, a sárkányrepülőben kisebb-nagyobb plexi darabok vannak elhelyezve különböző magasságban, valamint a trájk orrkúpját is lehet szigetelni. Az orrkúpban lévő motorhűtővizet a fűtőtestbe is lehet vezetni melegítés céljából. Ettől függetlenül persze erősen ajánlott melegebben öltözködni, főleg ősszel és télen.
A motoros sárkányrepülés egyébként egyszerűsége miatt is ilyen népszerű. Viszonylag könnyen és gyorsan szétszerelhető, és kisebb méretű utánfutón is lehet szállítani személyautóval. Ezt követően szinte bármilyen elegendő teret biztosító helyszínen össze lehet szerelni, és máris lehet vele repülni. Erre azért is van lehetőség, mert még a rendszerváltás előtt megszülettek a nemzetközi szinten is érvényes „ultrakönnyű” repülés szabályai. Ez annyit jelent, hogy motoros sárkányrepülőket pár alapszabály betartása mellett szinte teljesen szabadon lehet használni, illetve a nagyobb gépekre vonatkozó szabályok csak részben kötelezőek az ő esetükben.

Az Élménypláza oldalán található motoros sárkányrepülés kupon remek ajándék lehet különleges alkalmakra is, úgyhogy ha netán pont születésnapra, karácsonyra, vagy akár ballagásra, diplomaosztóra keres ajándék ötleteket, akkor nálunk mindig lesz miből válogatnia. Amennyiben a sárkányrepüléshez hasonló élményeket keres, akkor érdemes szétnézni további kuponjaink között is, mint például a siklóernyőzés vagy a hőlégballonozás, vagy a kisebb repülőgéppel zajló sétarepülés!

Amennyiben Önben is felébredt a kalandvágy az olvasottak hatására, vagy már eszébe is jutott valaki, akinek nagy örömöt tudna szerezni egy ilyen egyedi élménnyel, akkor lepje meg kedves ismerősét egy ajándék motoros sárkányrepüléssel!

Gyakran ismételt kérdések

Élmény cseréje
Élményeink cserélhetőek egy esetlegesen rosszul megválasztott élményajándék vagy időközben egy má...elolvasom
Voucher felhasználási ideje
Vásárlástól számítva 12 hónap áll rendelkezésre a voucher felhasználását illetően. (Az akciós szo...elolvasom
Voucheren szereplő információk
Az Élménypláza Kft. által közölt információk mindig megfelelnek a valóságnak. Minden élményről ré...elolvasom
Pénzvisszafizetési garancia
Amennyiben valamilyen oknál fogva szeretne elállni a vásárlástól, úgy a vásárlástól számítva 30 n...elolvasom
Élménykártya működése
A vásárlást követően megrendelt élménykártyáját átveheti ügyfélszolgálatunkon személyesen, kérhet...elolvasom
ÉlményCsomag működése
A vásárlást követően élménycsomagjáról szóló voucherét átveheti ügyfélszolgálatunkon személyesen,...elolvasom
Számlázással kapcsolatos információk
A vásárlások alkalmával szolgáltató partnertől függően állítunk ki számlát ill. bizonylatot. Kizá...elolvasom