Nem véletlen, hogy Szicília gasztronómiája annyira izgalmas. A sziget konyhaművészetén a görögöktől kezdve a rómaiak, arabok, franciák, spanyolok és észak-afrikaiak mind-mind nyomot hagytak.
Csak példaképpen: a görögökre vezethető vissza az olíva, a méz használata, a rómaiak terjesztették el a tésztaféléket, az araboknak köszönhető a sokféle fűszer vagy az édességekben oly népszerű mandula, pisztácia használata, és a spanyolok közvetítésével az aztékoktól érkezett a csokoládé…
A tanfolyamok előre meghatározott időpontokban kerülnek megrendezésre, így a vásárlást követően partnerünkkel szükséges időpontot egyeztetni az élmény voucheren szereplő elérhetőségen.
Az élményfőzés helyszíne Budapest, I. kerület.
Az élmény vouchere 1 fő kb. 3,5 órás főzőkurzusát tartalmazza kis létszámú, csoportos órán. A kurzusok hétköznap 18 órakor, hétvégén 11 és 17 órakor kezdődnek.
Ízelítő a kurzus repertoárjából:
- caponata siciliana – padlizsános ragu
- csicseri borsó leves
- saját készítésű házi sajttal töltött ravioli
- pesto siciliano
- brontei pisztáciás cannoli – modicai fekete csokoládval
Felszolgált szicíliai tájjellegű bio borok:
- grillo
- frappato
- curva Minore
- nero d”avola