Miért Franciaország a világ egyik cukrász nagyhatalma? Évszázados hagyomány, kifinomult kidolgozás, minőségi alapanyogok? Mi lehet a titok? A válasz egyértelmű: a finomság, a művészeti és innovatív kinézet és a különleges ízvilág. Ezek tették a francia cukrászatot méltán világhíressé és meghatározóvá! A gasztrokultúra bölcsője Franciaországban van, ezzel valószínűleg nem sokan vitáznának, legalábbis Európában. Kell azonban valaki, aki mindezt a leghitelesebben tudja átadni, aki egyedi, aki szívét lelkét beleadva mutatja be mindezt és kalauzolja tanulóit a francia desszertek világában. Ezen a kurzuson olyan oktatótól lesheted el a titkokat, aki első kézből Franciaországból szerzi be a tudást.
A vásárlást követően kapod meg szolgáltató partnerünk elérhetőségét, akivel időpontot tudsz egyeztetni.
Kellemes környezet, a legprofibb eszközök és anyagok állnak a résztvevők rendelkezésére.
A voucher 1 fő 4x4 órás kurzusát tartalmazza. Az oktatáson minden szükséges eszköz rendelkezésre áll, üdítő és kávé fogyasztása, valamint az elkészült desszertek csomagolását és elvitelét a részvételi díj tartalmazza!
A 4 alkalmas tanfolyam tematikája:
1. nap - Francia édességek
Az első napon megtanuljátok a franciák egyik alap tésztáját, a sablét, amellyel a magyar linzer tésztához képest egy sokkal vajasabb és ezáltal isteni textúrájú kekszet kapunk, amelyet rengeteg féleképpen ízesíthetünk. Elkészítitek a franciák egyik kedvenc édességét a sós karamell krémet is és csináltok kézműves kakaós pillecukrot is.
2. nap - Tartok
Ezen a napon a legismertebb és legnépszerűbb tart, a citrom tart egy hagyományos és egy modern változatát készítitek el. Megtanultok egy alap tart tészta receptet, bekeveritek, nyújtjátok, formázzátok, sütitek. A tart napon 5 különböző technológiát sajátítotok el 2 desszert elkészítése közben.
3. és 4. nap - Mousse
Ezen a kurzuson megtanulhatod a gyümölcs inzert elkészítését, a különböző tejszínes, csokoládé alapú betéteket, készítetek ropogós elemet, vajas piskótát és természetesen mousse-t is, majd ezekből összeállítjátok a kész mousse tortát, amelynek 12 óra fagyasztásra van szüksége, így másnap fejezitek be, öntitek le tükörmázzal és dekoráljátok.
Megtanuljátok a tükörmázzal való bevonást, majd dekoráljátok a tortákat, amelyeket a 2 napos kurzus után mindenki haza is vihet.