Budapesti kézműves manufaktúra műhelyében minden résztvevő elkészítheti álmai kézműves fagylaltját, mely napok múlva is olyan krémes mint a bolti fagylaltok, viszont nem tartalmaz semmilyen egészségtelen összetevőt vagy adalékanyagot. A kurzus résztvevői megtanulják a főzött fagylalt receptjét és a fortélyokat. Szándékosan csak olyan alapanyagokkal dolgoznak majd, melyek élelmiszerüzletben könnyen beszerezhetőek és nem fognak profi fagylaltgépet sem használni. Ennek ellenére mégis mennyei ínyencséget fognak alkotni. Ráadásul megfizethetetlen érték, hogy nem kell többé a bolti jégkrémek dobozán levő összetevő listában az E betűket számolgatni. Itt még az állományjavító is tiltott dolog, ami “kézműves fagylaltban” viszont megengedett összetevő.
A program végén mindenki kis cukrászként és fagyival teli pocakkal tér haza.
A tanfolyamok előre meghatározott időpontokban kerülnek megrendezésre hétköznap és hétvégén is, melyek megtalálhatóak szolgáltató partnerünk honlapján. Célszerű 3-4 héttel előbb lefoglalni a tervezett időpontot, főleg az október-december közötti időszakban, olyankor nagyon gyorsan telítődnek a csoportok.
A budapesi kézműves manufaktúra műhelyében lehet a fantáziát és a kreativitást szabadon engedni, ahol a legmodernebb felszerelések és prémium minőségű alapanyagok állnak rendelkezésre.
Az élmény vouchere 1 fő 3-4 órás kurzusát tartalmazza alacsony létszámú csoportban. Minimum korhatár: 14 év (kivételt képeznek az ügyes kezű, cukrász érdelődésű fiatalok).
A gasztroprogramot a hűsítő italok és édes ínyencségek mellett a barátságos légkör és családias hangulat jellemzi. A kurzus magyar mellett angol és német nyelven is elérhető.
Tojást használnak a tanfolyam során. Mogyorót, diót, szóját viszont nem, így ilyen ételallergiában szenvedőknek is remek alkalom ez a tanfolyam új receptek elsajátítására. Gluténérzékenyeknek is ajánlott. Tejérzékenyeknek kókuszfagylaltot vagy szorbetet ajánlanak a kurzuson, de otthon akár laktózmentes alapanyagokra is lecserélhetik a tejes fagylaltok összetevőit. A programot végül megkoronázzák egy csoki temperálással, amelyből látványos díszeket alkotthattok az elkészült fagylalt kelyhekhez
A tanfolyamom elhangzottakról részletes leírást adnak, így jegyzetelni sem kell.