Tudtad, hogy a GORGONZOLA már Krisztus után 870 körül eredetvédett termék volt? Van-e valami közös a sajtokban és a borokban? Hogyan különböztessük meg őket egymástól? Egyes sajt-bor párosítások valóban az égben köttettek vagy netán csak érdekházasságról van szó? Ezeket a kérdéseket próbálják megválaszolni a fő sajt típusok és hozzájuk illő borok kóstolásán keresztül. Egy kis kultúra, egy kis kitekintés, tanulás és élvezet egyben.
A tanfolyamok előre meghatározott időpontokban kerülnek megrendezésre, így a vásárlást követően érdemes partnerünkkel időpontot egyeztetni az élmény voucheren szereplő elérhetőségeken.
Az oktatás helyszíne a Nyugati Pályaudvartól pár perc sétára található. Mivel a kurzus ideje alatt többféle bort kostólsz meg, javasoljuk, hogy autód hagyd otthon.
Az élmény vouchere 1 fő részére szól. A tanfolyam egész napos, mely 12 sajt típus és 12 bortípus kóstolását tartalmazza.
A tanfolyamot elvégző hallgatók oklevelet vehetnek át a kurzus végén.
A TANFOLYAM TEMATIKÁJA:
Délelőtt (9.00 – 13.00):
- a sajt eredete
- elterjedtsége a világban
- alapanyagai: - eredete szerint (tehén, juh, kecske, bivaly)
- feldolgozásának módja szerint
- érlelése szerint
- ízvilága szerint
- alapvető sajt típusok
Kóstolás: 6 alapvető sajt típus 6 alapvető bortípussal
Délután (14.00 – 18.00):
- szereti-e a sajt a bort?
- nagy klasszikusok
- ki is az a sajt sommelier?
Kóstolás: 6 klasszikusnak tartott sajt és 6 bor párosítás