• Élményajándék Születésnapra
    2023. MÁRCIUS 22.

    Élményajándék Születésnapra

    Milyen a jó élményajándék születésnapra? Hogyan válaszd ki a megfelelőt? Milyen szabályokat tarts szem előtt? Segítünk és ötleteket is mutatunk.

    Az élményajándék az utóbbi években egyre népszerűbb ajándékfajta lett, és nem is véletlenül. Lépj túl te is a zokni-nyakkendő-sál-ékszer kombón, egy élményajándék születésnapra ugyanis valóban felejthetetlenné teszi a 18., a 30., de akár az 50. vagy 70. születésnapot is.

    Tévedés azt hinni, hogy az élményajándék fogalma kimerül az extrém sportokban. Hidd el, te is megtalálod a legszuperebb megoldást. Mutatjuk is, mire figyelj oda a választásnál, milyen „szabályokat” tarts észben, és hozunk jó néhány ajándékötletet is.

    élményajándék születésnapra

    A legfontosabb szabály élményajándék keresésekor

    Ha te is arra gondoltál, hogy valakit élményajándékkal lepsz meg, olyat keress, amelyről az ünnepelt csak titokban álmodozik, vagy még úgy sem mer. Az élményajándékok ugyanis valóban olyan élményeket jelentenek, amelyekhez az ajándékozottak életük során talán sohasem juthatnának hozzá. Ezek az ajándékok lehetnek kalandosak, romantikusak, kulturális események, kifejezetten sportosak vagy akár gasztronómiai élmények is. A lényeg, hogy te az ünnepeltből (és soha ne magadból!) indulj ki a választás során. Hogy miért? Olvass tovább.

    élményt ajándékba születésnapra


    Miért jó döntés egy élményajándék születésnapra?

    Az élményajándék fontossága abban rejlik, hogy felejthetetlen perceket, órákat vagy napokat szerezz az ünnepeltnek. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy az ajándék passzoljon a megajándékozott személy érdeklődési köréhez és persze személyiségéhez is. Ne ragadj le a kliséknél, merj nagyban gondolkozni! Ne akarj viszont helikopterezős városnézést ajándékozni tériszonyos barátodnak, ahogyan thai konyhai főzőcskézést sem olyannak, aki viszolyog a különlegesebb ételektől. Ugye, te sem akarod, hogy erőltetett legyen az a bizonyos szülinapi mosoly?


    Az élményajándék titkos ereje

    Talán soha nem gondoltál még rá, de az élményajándék egy újabb lehetőség arra, hogy még szorosabbra kösd a szálakat valakivel. Jelen esetben a megajándékozottal. Ha páros születésnapi élményajándékot veszel, akkor is az ő személyiségét tartsd szem előtt, de olyat válassz, amely tőled sem idegen.

    Ha az élményajándék nőnek szól és te magad is hölgy vagy, könnyebb lehet a dolgod. Ha azonban férfit szeretnél meglepni, hidd el, érdemes előtte alaposan tájékozódnod. A férfiak sem egyformák ám!

    Szabd személyre az ajándékodat, hogy kimutathasd,

    • tényleg figyelsz a másikra,
    • hogy fontos neked az ő boldogsága,
    • hogy szem előtt tartott a titkos vágyait és
    • tiszteled a személyiségét.

    Hidd el, nagyon megéri

    élményajándék születésnapra | egyedi meglepetések az élménypláza.hu


    Élményajándékötletek személyre szabása

    Az alábbiakban mutatjuk azt a 4 dolgot, amire figyelned kell a választásnál.

    1. Személyre szabott élményajándék születésnapra: Olyan tevékenység, amely az ajándékozott személy érdeklődési köréhez, hobbijaihoz, korához és személyiségéhez igazodik.
    2. Emlékezetes élményajándék születésnapra: Olyan élmény, amelyre az ajándékozott sokáig emlékezni fog. Fontos, hogy az ajándék valóban élményt nyújtson, amelynek hatása nem csak az ajándékozott számára, hanem az esetlegesen vele együtt azon résztvevők számára is élvezetes.
    3. Megbízható szolgáltatótól származzon: Az élményajándék mindig valamilyen szolgáltatótól származik, így fontos a megbízható forrás. Győződj meg arról, hogy a szolgáltatónak jó hírneve van, és a tevékenységét szakszerűen és biztonságosan szervezi meg. Ha rajtunk keresztül vásárolsz, akkor ezt a kört nyugodtan megspórolhatod.
    4. Fontos, hogy az élményajándék rugalmasan felhasználható legyen. Az ajándékot ugyan te választod ki, de az ünnepelt fogja felhasználni, így elengedhetetlen, hogy a saját idejéhez tudja azt igazítani, azaz bármikor beválthassa, élvezhesse azt.


    Mire figyelj még, ha születésnapra élményajándékot vásárolsz?

    Ha bizonytalan vagy abban, hogy mi is lenne az igazán jó választás, keress olyan megoldást, amely többféle tevékenységet kínál. Így a szeretted több lehetőség közül is választhat, és senkinek sem lesz kellemetlen a helyzet. Adunk is 5 tippet:

    1. Egy izgalmas és kalandos kirándulás vagy más kalandtúra remek ajándék lehet olyanoknak, akik szeretik a természetet és nem riadnak vissza az izgalmaktól sem. Ha valaki kifejezetten rajong az extrém sportokért, akkor jöhet bungee jumping, siklóernyőzés vagy ejtőernyőzés is. Itt találsz klassz kalandokat: Kalandparkok | ÉlményPláza (elmenyplaza.hu)
    2. Éttermi vacsora, hosszú várólistás kávézó vagy 4-5 csillagos szállodai szoba is igazán megfelelő ajándék, ha szerettünk soha nem enged meg magának ilyen jellegű kényeztetést. Nem beszélve arról, hogy ez az élményajándék születésnapra több mindent is rejt magában: ínycsiklandó ételeket, élőzenét, kulturális programokat, wellnesst stb. A cél a feltöltődés legyen. Nézd meg gasztroajándékainkat itt: Gasztronómiai kalandok ajándékba | élményajándék webáruház (elmenyplaza.hu)
    3. Ha már itt járunk, foglalkozzunk kicsit külön is a wellness programokkal: Egy kényeztető masszázs, szauna vagy egy spa nap is remek élményajándék lehet. Az ilyen típusú meglepetés lehetőséget ad az ünnepeltnek arra, hogy kiszakadjon a mindennapi mókuskerékből, elfelejthesse a napi rutint és új energiával térjen vissza a hétköznapokhoz. Kattints ide konkrét tippekért: Kényeztető pillanatok ajándékba | élményajándék webáruház (elmenyplaza.hu)
    4. Ha az ajándékozott szereti az új dolgokat és szívesen tanul, vagy van esetleg egy olyan hobbija, amelyben fejlődne, egy tanfolyam, kurzus vagy workshop ideális ajándék lehet neki. Mindegy, hogy nyelvoktatásról, főzőtanfolyamról vagy fotósképzésről beszélünk, biztosan örömet tudunk vele szerezni. Itt találsz is izgalmas lehetőségeket: Egyedi Élmények | élményajándék webáruház (elmenyplaza.hu)
    5. Ne feledkezzünk meg a szabadidős tevékenységekről sem: Olyat válasszunk, amelyet a szülinapos mindig is ki akart volna próbálni. Ilyen lehet például egy paintball- vagy airsoft-játék, bowlingozás vagy golf is. Itt találsz hasonlókat: Extrém Élmények | élményajándék webáruház (elmenyplaza.hu)

    Soha ne feledd a legfőbb szabályt: Fontos, hogy az ajándékot az ajándékozottnak személyre szabva válaszd ki! Így mindenki csak nyerhet.

    Ha további tippjeink is érdekelnek, és még több inspirációra vágysz, nézz körül a teljes weboldalon! 


Gyakran ismételt kérdések

Cserélhető az élmény, ha esetleg nem nyerte el az ajándékozott tetszését?
Egy esetlegesen rosszul megválasztott élményajándék helyett egy másik élmény választását segítjük...elolvasom
Meddig használható fel a voucher?
Vásárlástól számítva általánosságban 12 hónap áll rendelkezésre a voucher felhasználását illetően...elolvasom
Hogyan tudok időpontot foglalni az élményre?
Időpontfoglalás kizárólag az élmény megvásárlását követően lehetséges! Az adott program szolgá...elolvasom
Meggondoltam magam, van pénzvisszafizetés?
Amennyiben valamilyen oknál fogva szeretnél elállni a vásárlástól, úgy a vásárlástól számítva 15 ...elolvasom
Mit kell tudni az élménykártyáról?
Abban az esetben ajánljuk élménykártyáinkat ha nem tudod eldönteni, hogy mely élménnyel is szeret...elolvasom
Nem kaptam számlát, csak bizonylatot, miért?
A vásárlások alkalmával szolgáltató partnertől függően állítunk ki számlát ill. bizonylatot. Kizá...elolvasom
Hogyan tudom beváltani az élménykártyámat?
Élménykártyád beváltásához csupán ki kell választanod webáruházunkban azt az élményt, amin szeret...elolvasom
Mikor kapom meg a megrendelt élmény voucherét?
Amennyiben GLS vagy Express One futárszolgálattal kérted a lakcímedre a rendelésed, azt a futársz...elolvasom
Személyesen szeretném átvenni a rendelésem, mikor mehetek érte?
Ha kaptál már a megrendelésedről rendelés visszaigazoló emailt, akkor nyitvatartási időn belül bá...elolvasom
Ár vagy név szerepel a megvásárolt voucheren?
Nem. Sem ár, sem név nem szerepel a vouchereken, csak az élmény leírása, néhány fontos tudnivaló ...elolvasom
Kaptam egy vouchert, hogyan tudom regisztrálni?
Az ajándékba kapott vouchert honlapunkon kell regisztrálnod, majd megkapod emailben azt az utalvá...elolvasom
Nem látom a voucheremen a szolgáltató elérhetőségét, miért?
Ha konkrét élményre szól a vouchered, ez valószínűleg azért lehet, mert nem regisztráltad még be ...elolvasom
Regisztrálni/aktiválni szeretném voucheremet, de azt írja ki, hogy a voucher nem található vagy lejárt voucher. Mit tegyek?
Amennyiben Foxpost automatánál vagy futárnál fizetted rendelésed az átvételkor, akkor pár nap elt...elolvasom