Melyek a legjobb lézerharc helyszínek Budapesten? - elmenyplaza.hu

Blog

 • lezerharc-helyszinek-budapest
  2019. JÚNIUS 17.

  Melyek a legjobb lézerharc helyszínek Budapesten?

  A legjobb csapatépítő és szülinapi ajándékok közt méltó helyet foglal el a lézerharc. Fájdalommentes, sportos, és gyakorlatilag kortalan: felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt tud önfeledt szórakozást nyújtani. Így talán nem is olyan meglepő, hogy ilyen népszerű élmény ajándéknak számít mind a baráti társaságok, mind a cégek körében. Lézerharcra bőven akad lehetőség Budapesten, többféle kialakítással rendelkező aréna is teret tud adni egy baráti összecsapásra. Ha pedig kimozdulnánk egy picit a városi környezetből, akkor akár Normafán vagy a Mátrában is lövöldözhetünk egy jót. Ekkora választék mellett már csak annyi a teendőnk, hogy döntsünk a helyszínről, és összegyűjtsük baráti társaságunkat!

  Lézerharc szülinapra és más jeles eseményekre: mitől olyan népszerű?

  A lézerharcot (angolul: „laser tag” vagy „laser game”) eredetileg az amerikai hadsereg fejlesztette ki az 1980-as évek elején, hogy új kiképzési és gyakorlási lehetőségeket biztosíthasson katonáinak. Az úgynevezett MILES rendszer (Multiple Integrated Laser Engagement System) működésének alapja a következő: olyan infravörös sugarakat – azaz lézert – lőnek ki a gyakorlatban használt fegyverek, amelyet a résztvevőkön lévő vevőkészülékek találatként tudnak jelezni, amennyiben pontos lövést sikerül leadni. Így tudják a gyakorlat alatt számon tartani, hogy ki „esett ki” a szimuláció során, és ki nem. Manapság világszerte használják ezt a módszert a legtöbb hadsereg és rendészeti erő kiképzésében.

  A „civileknek” szánt verzió gyakorlatilag ugyanilyen logikával működik. A szórakoztató iparba a Star Trek és Star Wars filmek hatására (ahol bőven akadt példa többféle lézerharcra is) lett népszerűbb a laser tag az 1980-as évek végére. Ekörül jelentek meg az első lézerharc arénák is. Olyan csapatépítő játékról van szó, amely a paintball-tól leginkább abban különbözik, hogy teljes mértékben fájdalommentes, ugyanakkor sokkal gyorsabb és dinamikusabb tud lenni a játékmenet. Jelentős testmozgással járó élmény, ahol minden reflexünkre szükség lesz a győzelemhez!

  Egy lézerharc során két csapat szokott összecsapni egy erre kialakított pályán, amit arénának is szokás hívni. Ugyanakkor mivel több játékmód közül is lehet válogatni, olyan laser tag-en is részt vehetünk, ahol mindenki mindenki ellen játszik (ezt a video játékokhoz hasonlóan „free for all” játékmódnak hívják). A küzdelmek végén nem csak arról kaphatunk kiértékelést, hogy melyik csapat nyert. Azt is megtudhatjuk, hogy csapaton belül mely játékosok teljesítettek a legjobban, illetve azt is, hogy mennyire pontosan tudtak lőni az egyes csapattagok.

  A lézerharchoz szükséges felszerelés két fő elemből szokott állni:

  • Lézerfegyver. Értelemszerűen enélkül nehéz lenne játszani. A fegyver kialakítása és tárkapacitása (a leadható lövések száma mielőtt újratöltésre lenne szükség) a választott játékmódtól és beállításoktól is függhet.
  • Mellény. Kommandós felszerelésre hasonlító masszív darab, amelyen LED-es fényekkel jelzett találati pontok is vannak. Ezeknek az eltalálásával lehet érvényes lövést leadni a mellényt viselő játékos ellen. Az, hogy hány lövést tud „kibírni” egy játékos mielőtt jelezné a rendszer, hogy kiesett, a játékmódtól és a választott beállításoktól függ.

  Ezen felül érdemes kényelmes, sportos ruhában érkeznünk, mivel szinte állandó mozgásban leszünk a játék alatt!


  Lézerharc Budapesten és városon kívül

  A lézerharc arénák általában 400 m2-es területet fednek le, de még ennél is nagyobb pályákat lehet találni. Teljesen egyedi tervezéssel rendelkező helyszínekkel találkozhatunk, amelyek olykor valódi labirintusra tudnak emlékeztetni: tereptárgyak, fedezék, de még hang-, füst-, és fényeffektusok is dobnak az arénában zajló küzdelem hangulatán.

  Nem csak Magyarországon, de még Európában is a legnagyobb pályák közé tartozik ez a Budapesti aréna, amely egy kétszintes, 900 m2-es területen várja a szerencsés résztvevőket. A helyszín különlegessége nem csak a méretéből adódik: egy valódi, átjárható MI-8 katonai helikopter is része a pálya kialakításának! Születésnapra is remek élmény ajándékot tud nyújtani egy ilyen lézerharc.

  Törökbálint környékén még egy barlangban is részt vehetünk egy rendhagyó laser tag játszmán, de ha inkább a szabadban játszanánk, akkor Normafán vagy akár a Mátrában is megküzdhetünk barátainkkal egy jó kis szabadtéri lézerharc során.  Ide kattintva pedig megnézheti a választható lézerharc lehetőségek összes részletét!

Gyakran ismételt kérdések

Élmény cseréje
Élményeink cserélhetőek egy esetlegesen rosszul megválasztott élményajándék vagy időközben egy má...elolvasom
Voucher felhasználási ideje
Vásárlástól számítva 12 hónap áll rendelkezésre a voucher felhasználását illetően. (Az akciós szo...elolvasom
Voucheren szereplő információk
Az Élménypláza Kft. által közölt információk mindig megfelelnek a valóságnak. Minden élményről ré...elolvasom
Pénzvisszafizetési garancia
Amennyiben valamilyen oknál fogva szeretne elállni a vásárlástól, úgy a vásárlástól számítva 30 n...elolvasom
Élménykártya működése
A vásárlást követően megrendelt élménykártyáját átveheti ügyfélszolgálatunkon személyesen, kérhet...elolvasom
ÉlményCsomag működése
A vásárlást követően élménycsomagjáról szóló voucherét átveheti ügyfélszolgálatunkon személyesen,...elolvasom
Számlázással kapcsolatos információk
A vásárlások alkalmával szolgáltató partnertől függően állítunk ki számlát ill. bizonylatot. Kizá...elolvasom