Melyek a legjobb szabadulószobák Budapesten? - elmenyplaza.hu

Blog

 • legjobb-szabaduloszobak-budapesten
  2019. MÁRCIUS 21.

  Melyek a legjobb szabadulószobák Budapesten?

  Ma már a legjobb csapatépítő játékok közt tartják számon a szabadulószobákat, mivel gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt tudnak egy szórakoztató fejtörőt nyújtani. Éppen ezért a különféle szabadulószoba kuponok és utalványok remek élmény ajándékként tudnak szolgálni születésnapra, vagy bármilyen más jeles alkalomra is. Ma már viszont akkora a választék, hogy a bőség zavara picit megnehezítheti a választást. Ennek megkönnyítéséhez nézzük meg, hogy mégis milyen szabadulós játékok közül lehet ma már válogatni a fővárosban!


  Tudta, hogy a legelső modern szabadulószoba Budapesten született meg?

  Szabadulószoba alatt olyan játékot értünk, ahol a résztvevőknek egy bizonyos időkereten belül, minél hamarabb ki kell jutniuk egy vagy több szobából. Ehhez pedig több logikai vagy ügyességi feladatot kell megoldaniuk közösen: a hatékony csapatmunka kulcsfontosságú szerepet játszik abban, hogy még az idő lejárta előtt kiszabadulhassanak a résztvevők.

  Habár a koncepciójuk már a 90-es évek szabadulós videojátékaihoz és a krimi regények rejtélyes megoldásaihoz köthető, a szabadulószobák Magyarországon látták meg először a napvilágot 2011-ben. Miután hazánkban megnyílt az első szabadulószoba Budapesten, rövidesen külföldön is megjelentek: először Európában, majd 2014-ben az Egyesült Államokban is Koltai Balázs révén, akinek a neve Budapest második szabadulószobájához köthető. Sokan ezért kifejezetten hungarikumnak tartják a szabadulószobákat: mondhatni ez az „új romkocsma”.

  Céges csapatépítőkön is előszeretettel élnek a szabadulószobák lehetőségével. Az itthoni választék ugyanis olyan csapatépítő játékokat is biztosít, amelyek felnőttek és gyerekek számára egyaránt tud olyan önfeledt szórakozást nyújtani, ahol az ember elveszíti egy picit az időérzékét, miközben csak a megoldandó feladatra koncentrál, és megismeri egy új, játékos helyzetben kollégáit, barátait.

  A szobák legtöbbször inkább kisebb, 2-6 fős csoportokra vannak megtervezve. Így csökken annak az esélye, hogy a játékot csupán a társaság egyik része nyerje meg, miközben a többiek feladat nélkül maradnak és unatkoznak. Ugyanakkor, ha valaki így is nagyobb csapattal próbálkozna valahol, mert például nem szeretné szétszakítani a baráti társaságot, akkor akár olyan szabadulószobákat is találhat, amelyek 15 fős csapatok befogadására is képesek. Tematikájukat tekintve sokféle szobával lehet találkozni: van, amelyik horror elemekre épít, ismert filmre vagy sorozatra, klasszikus krimi megoldására (ilyen például a Sherlock Holmes szabadulószoba), de még ezen kívül is sok egyéb szabadulószoba játékkal lehet megpróbálkozni.


  Szabadulószoba kuponok Budapesten és más helyeken: van miből válogatni

  • Ha elég bátornak érezzük magunkat, akkor megküzdhetünk a Pániq Padlás rettentő rejtélyével. Ez a horror szabadulószoba Mátrafüreden található: egy természetfeletti lénnyel kapcsolatos bizonyítékokra kell rátalálni, mielőtt még leszáll az éj az erdőben. Akár 15 fős csapattal is megpróbálhatjuk felfedni az erdei bestia rejtélyét!
  • A fűrész szabadulószoba is ideális választás azoknak, akik horror tematikájú játékokat keresnek Budapesten. Akárcsak a filmben, az elszánt résztvevők egy félhomályos szobában kezdik a játékot, ahol a lábuk a falhoz van láncolva, miközben valaki folyamatosan figyeli őket…
  • A sötétkamra szabadulós játék is remek élményt nyújthat az olyan játékosok számára, akik szeretik az izgalmakat hajszolni. Egy kompromittáló DVD-t kell megtalálnia a merész csapatnak, mielőtt még hazaérkezik a cseppet sem barátságos tulajdonos. A láthatatlan erdő szabadulószoba pedig talán még ehhez képest is képes fokozni az adrenalint, ugyanis a játék ideje alatt teljes sötétségben vagyunk kénytelenek megtalálni a kiutat!
  • Természetesen nem muszáj, hogy ilyen dermesztő irányhoz ragaszkodjunk. A Karib-tenger kalózai szabadulószoba gyerekeknek is izgalmakkal teli kalandot tud nyújtani, ahol Jack Sparrow kapitány hajójáról kell megkaparintani egy különleges tárgyat, amely megfékezheti Davy Jones veszedelmes tengeri szörnyetegét: a krakent!
  • További filmes élményeket is átélhetünk a Másnaposok szabadulószoba során megoldandó feladatokkal. Egy fergeteges buli másnapján kell megpróbálnunk összerakni az előző nap eseményeit mielőtt még nagy bajba kerülünk!
  • Az előzőeknél a mátrix szabadulószoba sem jelent kisebb kihívást. Akárcsak a filmben, érdemes résen lenni, mivel a valóság nem mindig az aminek látszik…  Persze a felsoroltak csöppet sem fedik le az összes lehetőséget. Ha megnézné, hogy még milyen szabadulószobákra lelhet Budapesten, akkor kattintson ide!

Gyakran ismételt kérdések

Élmény cseréje
Élményeink cserélhetőek egy esetlegesen rosszul megválasztott élményajándék vagy időközben egy má...elolvasom
Voucher felhasználási ideje
Vásárlástól számítva 12 hónap áll rendelkezésre a voucher felhasználását illetően. (Az akciós szo...elolvasom
Voucheren szereplő információk
Az Élménypláza Kft. által közölt információk mindig megfelelnek a valóságnak. Minden élményről ré...elolvasom
Pénzvisszafizetési garancia
Amennyiben valamilyen oknál fogva szeretne elállni a vásárlástól, úgy a vásárlástól számítva 30 n...elolvasom
Élménykártya működése
A vásárlást követően megrendelt élménykártyáját átveheti ügyfélszolgálatunkon személyesen, kérhet...elolvasom
ÉlményCsomag működése
A vásárlást követően élménycsomagjáról szóló voucherét átveheti ügyfélszolgálatunkon személyesen,...elolvasom
Számlázással kapcsolatos információk
A vásárlások alkalmával szolgáltató partnertől függően állítunk ki számlát ill. bizonylatot. Kizá...elolvasom