• paintball-kupon
  2020. JANUÁR 06.

  Indítsa az új évet egy paintball kuponnal!

  A szilveszteri ünneplés után mindenki egy picit fáradtan tér vissza a mindennapok rutinjához. Érthető, hiszen még mindannyian egy picit az ünnepek varázsában élünk: egyszerűen nehéz belőle felébredni. Ezért is fontos olyan programokat megszervezni barátainkkal és családunkkal, amelyekkel motiválhatjuk magunkat arra, hogy újult erővel essünk neki az új évnek. Az Élménypláza oldalán rengeteg ilyen ötletet találhatunk. Telis tele van olyan élményajándék kuponnal, amikkel nem csak kellemes meglepetést szerezhetünk egy ismerősünknek, de akár egy adrenalintól hemzsegő közös programot is szervezhetünk a társaságunkkal! A választék szinte zavarbaejtő tud lenni, ugyanakkor egy dolog biztos: egy paintball kuponnal szinte garantált a siker!

  A paintball története: nem rögtön szánták játéknak

  A paintball viszonylag rövid múltra tekint vissza. Egyes források szerint az 1970-es években használtak először „paintball marker”-t (szó szerint: festéklövedék jelző), és a feltalálása az amerikai James Hale nevéhez köthető. James viszont ekkor még egyáltalán nem látott találmányában játék és sport lehetőséget: a „fegyvert” ugyanis a marhapásztorok használták a nyájuk megjelölésére, de a kivágásra ítélt fákat is ezzel a festékkel jelölték meg.

  Habár James Hale nevéhez köthető az eszköz feltalálása, játék és szabadidősport csak 1981-ben lett belőle, amikor Bob Gumsey sportszer gyáros, Charles Gaines író és Hayes Noel tőzsdeügynök közös ötlete alapján megrendezésre került az első paintball verseny. A ma már sokak által ismert „capture the flag” (Ragadd el a zászlót!) játékmóddal látta meg a napvilágot ez a hihetetlenül népszerű szabadidős tevékenység. Ebben az évben nyílt meg az első szabadtéri paintball pálya is.

  1982-ben „nemzeti túlélő játék” néven védette le a sportot (NSG = National Survival Game) Charles Gaines író, és a média figyelmét is megragadta az új sport. Egy évre rá az első komolyabb bajnokságán már 14 000 dollár kézpénzt vihetett haza a győztes csapat!

  1984-ben az első fedett pálya is megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt, a játék népszerűsége pedig egyre inkább csak nőtt: már Ausztrália partjait is elérte. Magyarországnak azonban még várnia kellett egy ideig, itthon ugyanis csak 90-es évek második felében vált elérhetővé a paintball. Először csak kisebb társaságoknál jelent meg hobbi szinten, de hamarosan megrendezésre kerültek a komolyabb versenyek is külföldi mintára.

  Napjaink rendezvényeit leginkább a 2008-ban alapított Magyar Paintball Ligának köszönhetjük, ami máig összetartja a hazai mezőnyt.


  Paintball kuponok: a játékélmény mindenki számára elérhető

  Habár a paintball rendkívül felhasználóbarát sport, amit szinte bárki el tud sajátítani perceken belül, nem véletlenül rendeznek belőle versenyeket: a profi játékosok egészen másképp viselkednek a pályán. Minket sem akadályoz semmi abban, hogy fejlesszük készségeinket. Ha nem szeretnénk rögtön „vakon” nekivágni ennek a sportnak, akkor olyan paintball kupont is választhatunk, ahol profi versenyzőktől is megtanulhatjuk a leghatékonyabb taktikákat, a pályán való kommunikációt, és természetesen a különböző testhelyzetekből leadott pontos lövések titkát. Úgyhogy ha barátainkkal játszva szeretnénk megtanulni ezt a rendkívül szórakoztató sportot, akkor ennél jobb lehetőséget nehezen találhatunk.

  Ha pedig inkább csak úgy belevágnánk a lövöldözésbe, vagy már túl vagyunk a „kiképzésen”, akkor bőven lesz miből válogatnunk. Ha szabadtéri élményre vágyunk, akkor a Tököli reptér környékén 8 különböző pályán is próbára tehetjük magunkat: lövöldözhetünk egy katonai laktanya területén, egy erdőben a fák fedezéke mögött, lopakodhatunk egy árokrendszerben… úgyhogy ha ezt a paintball kupont választjuk, akkor többféle játékstílust is kipróbálhatunk barátainkkal!

  Nagykovácsin pedig egy olyan szabadtéri paintball pálya vár majd minket, amit egy többszörös osztrák és magyar bajnok tervezett meg. A pálya két oldala gyakorlatilag egymásnak a tükörképe, úgyhogy mindenképp ugyanolyan esélyekkel indul majd a két csapat. Minden szükséges felszerelést megkapunk majd a helyszínen, úgyhogy nem is kell ezzel külön számolnunk.

  És még ezzel sem ér véget az egyedi élmények listája: olyan paintball kupont is választhatunk, amivel a föld alatt harcolhatunk egy barlangban!


  Ön is kedvet kapott egy paintball játékhoz? Gyűjtse össze baráti társaságát, és válogasson az Élménypláza paintball kuponjai közül!

Gyakran ismételt kérdések

Cserélhető az élmény, ha esetleg nem nyerte el az ajándékozott tetszését?
Egy esetlegesen rosszul megválasztott élményajándék helyett egy másik élmény választását segítjük...elolvasom
Meddig használható fel a voucher?
Vásárlástól számítva általánosságban 12 hónap áll rendelkezésre a voucher felhasználását illetően...elolvasom
Hogyan tudok időpontot foglalni az élményre?
Időpontfoglalás kizárólag az élmény megvásárlását követően lehetséges! Az adott program szolgá...elolvasom
Meggondoltam magam, van pénzvisszafizetés?
Amennyiben valamilyen oknál fogva szeretnél elállni a vásárlástól, úgy a vásárlástól számítva 15 ...elolvasom
Mit kell tudni az élménykártyáról?
Abban az esetben ajánljuk élménykártyáinkat ha nem tudod eldönteni, hogy mely élménnyel is szeret...elolvasom
Nem kaptam számlát, csak bizonylatot, miért?
A vásárlások alkalmával szolgáltató partnertől függően állítunk ki számlát ill. bizonylatot. Kizá...elolvasom
Hogyan tudom beváltani az élménykártyámat?
Élménykártyád beváltásához csupán ki kell választanod webáruházunkban azt az élményt, amin szeret...elolvasom
Mikor kapom meg a megrendelt élmény voucherét?
Amennyiben GLS vagy Express One futárszolgálattal kérted a lakcímedre a rendelésed, azt a futársz...elolvasom
Személyesen szeretném átvenni a rendelésem, mikor mehetek érte?
Ha kaptál már a megrendelésedről rendelés visszaigazoló emailt, akkor nyitvatartási időn belül bá...elolvasom
Ár vagy név szerepel a megvásárolt voucheren?
Nem. Sem ár, sem név nem szerepel a vouchereken, csak az élmény leírása, néhány fontos tudnivaló ...elolvasom
Kaptam egy vouchert, hogyan tudom regisztrálni?
Az ajándékba kapott vouchert honlapunkon kell regisztrálnod, majd megkapod emailben azt az utalvá...elolvasom
Nem látom a voucheremen a szolgáltató elérhetőségét, miért?
Ha konkrét élményre szól a vouchered, ez valószínűleg azért lehet, mert nem regisztráltad még be ...elolvasom
Regisztrálni/aktiválni szeretném voucheremet, de azt írja ki, hogy a voucher nem található vagy lejárt voucher. Mit tegyek?
Amennyiben Foxpost automatánál vagy futárnál fizetted rendelésed az átvételkor, akkor pár nap elt...elolvasom