A kezdő kovászoló workshopon a kovászkészítés alapjait és fázisait mutatják be. Közösen elindítotok egy kovászt, megetettek 2-3-4 napos kovászokat, valamint elkészítetek egy alap kovászos kelt tésztát, amelyből otthon pizzát, vagy kenyeret is süthetsz.
Az oktatást Preyer György tartja, aki a közel 200 éves Dallagiovanna malom hivatalos magyarországi trénere, az idén megjelenő Pizzaalkímia könyv szerzője és a Vegazzi Specialty Pizzeria tulajdonosa.
Az élmény vouchere tartalmazza partnerünk elérhetőségét, melyen a vásárlást követően időpontot szükséges egyeztetni. A workshop előtt két nappal a részvételi jog átruházható és egyszeri alkalommal a részvétel eltolható egy másik workshopra. Amennyiben két napon belül történik a lemondás, úgy az élmény voucherét a szolgáltató partnerünk felhasználtnak tekinti.
Az élmény Budapest VI. kerületében vehető igénybe
A voucher tartalmazza 1 fő 3 órás kovász készítő workshopját, a gyakorlótésztákat az eseményen, 2 db általad elkészített bucit hazavitelre, közös pizza-vacsorát és egy részletes pizzasütési útmutatót a workshopon elhangzottakkal, valamint a workshop ideje alatt a korlátlan víz, szörp illetve kávé fogyasztást.
A workshop menete:
a kovász készítésének menete és a kovásztípusok bemutatás
ismerkedés az alapanyagokkal
otthonsütő eszközök (sütők, dagasztók, lapátok bemutatása)
otthonsütési praktikák
dagasztás kézzel
formázás és bucizás technikák
(A közösen elkészített bucikat elrakják, hiszen ezeket hazaviszitek és otthon sütitek ki.)
előre előkészített bucik nyújtása és feltétezése
sütés többféle sütőben