Az utalvány érvényes a megvásárlástól számított 12 hónapig hétköznapokon (akár vasárnapi érkezés és pénteki távozás).
Az utalvány nem érvényes hétvégén.
A szálláshely 2024. december 23. és 2025. január 31. között zárva tart, ebben az időpontban a foglalás nem lehetséges.
Időpont foglalására vásárlás után, a szálláshelynél van lehetőség, szabad helyek függvényében. Az utalvány az időpont foglalásról szóló írásos visszaigazolás alapján használható fel.
A borászat a Szekszárdi borvidék déli, lankás részén terül el. Szálka települése a borvidék szívében
fekszik, ahol az egyre szélesebb körben ismert és kedvelt Lajver Borbirtok is található. A 26 hektárnyi
szőlőültetvényt tizenkét eltérő szőlőfajta színesíti, rendkívül változatos lehetőséget biztosítva ezzel a
különféle borok készítésére. Fajtaborok és házasítással készülő kombinációk egyaránt színesítik a
palettát, de a sokféleségnél is fontosabb a borászatnak a kiemelkedő minőség folyamatos
garantálása. A Lajver Borbirtok állandó kínálatában helyet kapott a Rajnai Rizling, az Olaszrizling, a
Chardonnay, a Sauvignon Blanc, a Cserszegi Fűszeres, a Kadarka, a Kékfrankos, a Pinot Noir, a Merlot,
a Cabernet Franc, a Cabernet Sauvignon és a Syrah fajta is.
A borbirtok büszke környezettudatos szőlőművelésére, amelyet a környék észak-dél irányú völgye
segít: természetes szélcsatornaként átszellőzteti az ültetvényeket. Szintén kiemelendő az az
átgondoltság, amellyel megtervezték a szőlő kialakítását: a legtávolabbi teraszokról szüretelt fürtök is
frissek maradnak, hiszen percek alatt a feldolgozóba kerülnek. A borászat épületeiről sem szabad
megfeledkeznünk: már kívülről is újszerűséget mutatnak, majd belépve egy csodás látványborászat
tárul elénk. Az üzem kialakítása egyszerre tükrözi a hagyományos borkészítést és a modern
megoldásokat.
Mindennek komplexitását növelik a betérő vendégeknek nyújtott színvonalas kulturális és
gasztronómiai élmények, amelyeknek a kóstolóhelyiség és a 80 fő befogadására alkalmas étterem ad
helyet.
A borbirtok újszerűsége természetesen a borkészítés technológiájában is megmutatkozik, amelynek
kialakításával nemzetközi szakértői csapat foglalkozott az alapításkor. Eredményeként egy természeti
adottságokat kihasználó, azokra alapozó borászat született. A Lajver Borbirtok elsődleges célja azóta
sem változott: biztosítani, hogy a készítési folyamatok végeztével, a magyar és amerikai tölgyből
készült hordókba különböző pörkölésű, magas minőségű, minden borkedvelői igényt kielégítő borok
kerülhessenek. Mindenkinek javasoljuk, hogy látogasson el a szálkai Lajver Borbirtokra, mert
felejthetetlen élmény megtapasztalni a tradicionális és a modern borkészítés egyvelegét, egy
hozzáértő, profi borászatnál.