Az orosz nemzeti konyha sokféleképpen használja a hatalmas földek, gazdag erdők, bőséges tavak és folyók kínálatát. Az elterjedt alapanyagok között széles körben megtalálhatóak a jótékony hatású és tápláló gyökerek, teljes kiőrlésű gabonák, halak, gombák és bogyós gyümölcsök. A nálunk leginkább savanyúságként ismert és elkészített cékla például több hagyományos orosz étel fontos alapeleme, melyből kis kreativitással ízletes és egészséges levesek, saláták, köretek és desszertek készülnek. A hal az előételeknél (avagy zakuszkáknál) jut fontos szerephez, de készülhet belőle saláta, főétel vagy gazdag egytálleves egyaránt. A gabonafélékből tápláló reggeli, fekete kenyér, kvász vagy pirog készül. Az orosz ételek egészséges alapanyagokra épülnek, egyesítve a szláv, európai és közép-ázsiai kulináris hagyományok legjavát.
A tanfolyamok előre meghatározott időpontokban kerülnek megrendezésre, így a vásárlást követően partnerünkkel szükséges időpontot egyeztetni az élmény voucheren szereplő elérhetőségen.
Az élményfőzés helyszíne Budapest, I. kerület.
Az élmény vouchere 1 fő kb. 3-3,5 órás főzőkurzusát tartalmazza kis létszámú, csoportos órán. A kurzusok hétköznap 18 órakor, hétvégén 11 és 17 órakor kezdődnek.
Ízelítő a kurzus repertoárjából:
- házi fekete kenyér heringgel
- házi majonéz
- orosz céklás borscs leves
- klasszikus nyers fokhagymás céklasaláta
- pelmenyi, varenyiki
- az eredeti szirok