A különböző tészták elkészítése sok elméleti tudást igényel, ehhez kapsz segítséget ezen az oktatáson. A linzer tészta a cukrászat alapja, édes és sós változatuk elengedhetetlen egy vendégváró vagy ünnepi asztalról. A kelt tészta igazi klasszikus, a belőle készült édességeket mindenki élvezettel fogyasztja. Gondoljatok csak az aranygaluskára, a túrós táskára, a csodálatos illatú és sokféle ízű kalácsra, briósra, a káposztás lepényre vagy egy csodás sajtos-juhtúrós- tepertős-burgonyás pogácsára. Napjainkban pedig a hamburger bucik készítése is közkedvelt téma. A cukrász megmutatja mire kell figyelnetek, hogy tökéletesek legyenek sütemények. A tanfolyamon megtanuljátok a klasszikus kovász elkészítését, a tészta gyúrásának és nyújtásának technikáit. A formázásnál az alaptésztánk kétféle felhasználását is elsajátítjátok, csavart brióst és csigát készítetek, valamint ötleteket kaptok, hogy a tészta még mi mindenre használható. A tematika kidolgozása során elsődleges szempont volt, hogy mindenki otthon is elkészíthesse ezeket az ízletes és csodás péksüteményeket.
A vásárlást követően kapod meg szolgáltató partnerünk elérhetőségét, akivel időpontot tudsz egyeztetni.
Kellemes környezet, a legprofibb eszközök és anyagok állnak a résztvevők rendelkezésére.
A voucher 1 fő 2x4 órás kurzusát tartalmazza. A képzés ára tartalmazza az elkészült desszertek csomagolását, kóstolót az órán készült finomságokból, valamint minden szükséges alapanyagot, a kötény és az eszközök használatát. Korlátlan üdítő, ásványvíz, kávé és forró csokoládé fogyasztására van lehetőség. A saját magatok által elkészített remekműveket pedig természetesen hazavihetitek.
A 2x4 órás kurzus tematikája:
1.nap
- Édes és sós linzer tészta készítése, begyúrása
- Sós vendégváró sütemények formázása, magozása, sütése
- Linzerek formázása, sütése
- Isler készítése, csokoládé kimártása
- Vajas leveles tészta készítése, hajtogatása, kakaós és fahéjas csiga készítése
2.nap
- Gyúrt élesztős tészták készítése, kovász készítése
- Tészták begyúrása, dagasztása, kelesztése
- Briós és kalács tészta készítése
- A kalács fonásának technikái, formázás
- A hamburger buci készítésének titkai és készítése