• bigfoot-monster-truck-vezetes
    2019. MÁRCIUS 28.

    Bigfoot Monster Truck vezetés: az óriások földjén járva

    Monster truck vezetéssel egy új szintjét élhetjük át az autós élményeknek. Tényleg olyan, mintha óriási szörnyetegekkel kerülnénk szembe: ember nagyságú kerekek, még kamionokat is megszégyenítő súly, és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy mekkora erő lakozik a több, mint 7000 cm3-es motorjukban. Bigfoot élményvezetési kuponokkal pedig még mi is beülhetünk egy ilyen gigászi fenevad volánja mögé, vagy akár ismerősünket is megajándékozhatjuk egy olyan élménnyel, amit nem fog hamar elfelejteni! Nehéz nem megilletődni, amikor először találkozunk egy ilyen rendhagyó járgánnyal, de a vezetésük alatt átérzett adrenalin mindent megér.


    A Monster Truck vezetés története

    Habár a Monster Truck járművek szinte kizárólag szórakozási célokból módosított pickup teherkocsik, erejükből és méretükből adódóan nemesebb célt is tudtak szolgálni az elmúlt években. 2017 augusztusában ugyanis, miután Texasban hatalmas árvizet okozott a „Harvey”-nak elnevezett hurrikán, még egy jelentős mentőakcióban is részt tudtak venni. Többen is megfeneklettek az iszonyú vízmennyiség miatt, azonban hála a „kedves óriásoknak” sikerült mindenkit biztonságba juttatni. A Monster Truck hatalmas kerekei ugyanis jóval a vízszint felett tudta tartani az autót, így hatékonyan át tudta vészelni az olyan víz ellepte területeket, ahol más járművek megrekedtek volna.

    Első megjelenésük az 1970-es évek végéhez vezethető vissza. Ebben az időszakban váltak egyre népszerűbbé a hatalmas járműveket igénylő autós sportok, mint például a kifejezetten sáros, off-road terepeken való vezetés, vagy a nagyobb súlyú járgányoknak a versenyszerű vontatása. Elindult a hajsza a „legnagyobb teherkocsi” címéért. Innen ered a „Bigfoot” (nagylábú) elnevezés is. 1981-ben Bob Chandler-nek a Bigfoot elnevezésű Monster Truck teherkocsija volt az egyike az olyan autóknak, amelyek a legtöbb figyelmet szerezték meg az egész Egyesült Államokban. Bob ugyanis úgy döntött, hogy kreatív marketing húzásként ő lesz az első, aki videofelvételt készít kocsijának erejéről. Ezért fogta magát, és a Bigfoot teljesítményét (és súlyát) kihasználva két autót is rommá zúzott egy tesztvezetés során. Miután egyre több módosított pickup teherkocsi követte a példáját, egyre inkább elterjedt a mai elnvezésük, a Monster Truck („teherautó szörnyeteg”).

    Az 1980-as évek első fele így inkább az autók erejének fitogtatásáról szólt (ezeket hívjuk ma is Monster Truck Show-nak), 1985-től kezdve azonban már szabályozottabb gyorsulási versenyeken is részt vettek, ahol különböző akadályokkal is meg kellett küzdeniük a kocsiknak.


    Bigfoot vezetés ajándékba?

    Hazánkban személyesen is kipróbálhatjuk a Monster Truck vezetést a gyáli autocross pálya off-road terepén. Igazán rendhagyó élmény ajándékkal lephetjük meg adrenalinvadász ismerősünket, hogy ha egy Bigfoot vezetési kupont nyomunk a markába!

    Egy Ford Bigfoot vezetése során olyan bestiával ismerkedhetünk meg közelebbről, amely 100 km-enként 70 liter üzemanyagot is képes felfalni.  Ha ez a 2017-ben gyártott fiatal Monster Truck elindul, még a föld is úgy fog beleremegni, mintha egy óriási szörnyeteg járna köztünk. 7300 cm3-es dübörgő V8-as motorjával, 4 méteres magassággal, és 5 tonnás súlyával már a látványa is élmény ennek a darabnak. Ha pedig még bele is ülünk a fenevad volánja mögé, akkor lelkileg is fel kell készülni arra az adrenalintól duzzadó kalandra, amit egy ilyen élményvezetésen átélhetünk!

    Egy Monster Niva vezetése során egy erősen módosított Lada Niva modellel ismerkedhetünk meg. Átalakulása után aligha emlékeztet az orosz elődjére ez a szörnyeteg: a hatalmas, off-road terepvezetésre tervezett kerekek magukért beszélnek. Nem beszélve arról, hogy a fenevad gyomrában egy igazi katonai GAZ teherautó V8-as motor gondoskodik az óriás magas teljesítményéről.

    Magyarországon a Monster Truck vezetési lehetőségek közül a Ford egyik legnagyobb (és talán a legszebb) modelljét is kipróbálhatjuk. Az ereje egy 7300 cm3-es Ford Econoline motornak köszönhető, de a már-már Transformers-nek kinéző autó teljes kialakításából látszik, hogy az önfeledt, adrenalinnal teli szórakozás volt a legfőbb cél. Ha például kiszeretne próbálni egy olyan lángszóró rendszert, ami gombnyomásra működik, akkor még erre is lesz lehetősége ezen a rendhagyó élményvezetésen!



    Ha pedig megnézné, hogy még milyen Monster Truck vezetési lehetőségeket találhat, akkor ezen az oldalon megteheti!

Gyakran ismételt kérdések

Cserélhető az élmény, ha esetleg nem nyerte el az ajándékozott tetszését?
Egy esetlegesen rosszul megválasztott élményajándék helyett egy másik élmény választását segítjük...elolvasom
Meddig használható fel a voucher?
Vásárlástól számítva általánosságban 12 hónap áll rendelkezésre a voucher felhasználását illetően...elolvasom
Hogyan tudok időpontot foglalni az élményre?
Időpontfoglalás kizárólag az élmény megvásárlását követően lehetséges! Az adott program szolgá...elolvasom
Meggondoltam magam, van pénzvisszafizetés?
Amennyiben valamilyen oknál fogva szeretnél elállni a vásárlástól, úgy a vásárlástól számítva 15 ...elolvasom
Mit kell tudni az élménykártyáról?
Abban az esetben ajánljuk élménykártyáinkat ha nem tudod eldönteni, hogy mely élménnyel is szeret...elolvasom
Nem kaptam számlát, csak bizonylatot, miért?
A vásárlások alkalmával szolgáltató partnertől függően állítunk ki számlát ill. bizonylatot. Kizá...elolvasom
Hogyan tudom beváltani az élménykártyámat?
Élménykártyád beváltásához csupán ki kell választanod webáruházunkban azt az élményt, amin szeret...elolvasom
Mikor kapom meg a megrendelt élmény voucherét?
Amennyiben GLS vagy Express One futárszolgálattal kérted a lakcímedre a rendelésed, azt a futársz...elolvasom
Személyesen szeretném átvenni a rendelésem, mikor mehetek érte?
Ha kaptál már a megrendelésedről rendelés visszaigazoló emailt, akkor nyitvatartási időn belül bá...elolvasom
Ár vagy név szerepel a megvásárolt voucheren?
Nem. Sem ár, sem név nem szerepel a vouchereken, csak az élmény leírása, néhány fontos tudnivaló ...elolvasom
Kaptam egy vouchert, hogyan tudom regisztrálni?
Az ajándékba kapott vouchert honlapunkon kell regisztrálnod, majd megkapod emailben azt az utalvá...elolvasom
Nem látom a voucheremen a szolgáltató elérhetőségét, miért?
Ha konkrét élményre szól a vouchered, ez valószínűleg azért lehet, mert nem regisztráltad még be ...elolvasom
Regisztrálni/aktiválni szeretném voucheremet, de azt írja ki, hogy a voucher nem található vagy lejárt voucher. Mit tegyek?
Amennyiben Foxpost automatánál vagy futárnál fizetted rendelésed az átvételkor, akkor pár nap elt...elolvasom