• dodge-challenger-vezetes
    2019. MÁRCIUS 09.

    Dodge Challenger vezetés: bemutatkozik Magyarország legerősebb izomautója

    Amikor amerikai izomautókról beszélünk, biztos, hogy a nevükből adódóan rendkívüli erővel bíró, nagy teljesítményű autókat képzelünk el. És ez valóban így is van. Egy amerikai izomautó azonban nem csak az ereje miatt lehet érdekes. Sokan komoly érzelmi kötődést éreznek egy ilyen autó iránt, és nem véletlen, hiszen szinte minden esetben rendelkeznek ezek a kocsik saját sztorijukkal. A Dodge Challenger SRT Hellcat esetében sincs ez másképp. Egy igazán kultikus darabbal ismerkedhet meg az, aki egy ilyen élményvezetésen vesz részt!


    Az amerikai izomautó vezetésről röviden

    Az amerikai izomautók népszerűségét persze nem csak az ügyes vállalati kommunikációhoz, és a jól megtervezett marketing kampányokhoz lehet kötni. Ezeket az autókat úgy dobták piacra, hogy az embereknek rögtön feltűnjön a magas ár-érték arányuk. Más, versenypályára tervezett szuper sportautókhoz és versenykocsikhoz képest ugyanis olcsóbban is hazavihetünk magunkkal egy amerikai izomautót. Így a fő gondolat az ilyen kocsik mögött, hogy megfizethető áron juthassanak hozzá az emberek egy nagy teljesítményű autóhoz.

    A kanyargós versenypályákra tervezett autókkal ellentétben az amerikai izomautók elsősorban utcai használatra lettek tervezve, de erejükből adódóan természetesen versenyhelyzetben is bőven megállják a helyüket. Leginkább gyorsulási versenyeken lehet látni ezeket az autókat, ahol egyszerre csak két pilóta versenyzik egymással egy viszonylag rövid (sokszor csak 402 méteres), és egyenes pályán. Jellegéből adódóan ennek az autósportnak nem csak a hivatalos, szabályozott változata létezik: az izomautó vezetés illegális formája leginkább utcai versenyekben nyilvánul meg. Akárcsak a Halálos Iramban filmsorozat részeiben.


    A Dodge Challenger a filmvásznon

    Habár a Dodge Challenger Hellcat több filmben és sorozatban is színre lépett (mint például a Top Gear, az NCIS: Los Angeles, vagy az Edgar Wright rendezte Nyomd, Bébi, nyomd!), a legikonikusabb, és egyben a legtöbb időt felölelő szereplése a Halálos Iramban filmekhez köthető.

    A filmekben Dominic Toretto szerepét alakító Vin Diesel az első rész óta (azaz 2001 óta) egy Dodge izomautó volánja mögül repeszt az utakon, és filmről filmre egyre több lóerőt szabadít ki a bestiából miközben a motor utánozhatatlan mennydörgése hallatszik. Az első filmben az 1970-es Dodge Charger R/T modellt vezet a főhős, a 7. filmre pedig maga a Dodge Challenger SRT Hellcat is feltűnik. Már a legújabb film megjelenése előtt is több autós hirdetésben is feltűnt a színész, hogy mind az új filmet, mind az új Dodge modellt reklámozza.  Tehát tulajdonképpen, ugyanúgy ahogy George Clooney neve fűződik a Nespresso márkáéhoz, Vin Diesel az évek során a Dodge reklámarcává vált.


    Dodge Challenger SRT Hellcat élményvezetés: egy 707 lóerős szörnyeteg

    Habár a Halálos Iramban filmsorozat részeiben több irodalmi túlzással is illusztrálják az autó erejét, a valóságban is elképesztő teljesítményt képes nyújtani ez az izomautó. Ráadásul ezt most személyesen is megtapasztalhatjuk!

    Az Élménypláza kínálatában egyedülálló módon szerepel ez az autó, mint Magyarország legerősebb izomautója. A bestia gyomrában (egy hamisítatlan, betonszaggató HEMI 6200 cm3-es V8-as motor) 707 lóerő vár arra, hogy kiszabadulhasson az aszfaltra. Leírva aligha fel lehet fogni ezt a teljesítményt. Ha valamelyik szerencsés ismerősének ajándékba adja ezt az élményvezetést, akkor jobb, hogy felkészül arra, hogy milyen érzés 3,1 másodperc alatt elérni a 100 km/h-t! Mivel több levegő is jut az új motorba, a Dodge Challenger SRT Hellcat nagyobb forgatónyomatékkal is rendelkezik a korábbi modellekhez képest.

    Egy biztos: aligha lehet ennél jobb ajándékot találni azok számára, akik eddig csak távolról (vagy a mozivásznon keresztül) csodálták meg ezt a fenevadat. A száguldás és Dodge Hellcat szerelmesei több helyszínen is részt vehetnek ezen az élményvezetésen: a Zengő csapat pilótái a Hungaroringen, az Euroringen, és a DRX ringen is várják a szerencsés pilótákat, hogy segíthessenek nekik megküzdeni a szörnyeteg felfoghatatlan erejével!



    Próbálja ki Ön is, hogy mire képes a Dodge Challenger SRT Hellcat, vagy lepje meg valamelyik ismerősét egy adrenalinnal teli, felejthetetlen élmény ajándékkal!

Gyakran ismételt kérdések

Cserélhető az élmény, ha esetleg nem nyerte el az ajándékozott tetszését?
Egy esetlegesen rosszul megválasztott élményajándék helyett egy másik élmény választását segítjük...elolvasom
Meddig használható fel a voucher?
Vásárlástól számítva általánosságban 12 hónap áll rendelkezésre a voucher felhasználását illetően...elolvasom
Hogyan tudok időpontot foglalni az élményre?
Időpontfoglalás kizárólag az élmény megvásárlását követően lehetséges! Az adott program szolgá...elolvasom
Meggondoltam magam, van pénzvisszafizetés?
Amennyiben valamilyen oknál fogva szeretnél elállni a vásárlástól, úgy a vásárlástól számítva 15 ...elolvasom
Mit kell tudni az élménykártyáról?
Abban az esetben ajánljuk élménykártyáinkat ha nem tudod eldönteni, hogy mely élménnyel is szeret...elolvasom
Nem kaptam számlát, csak bizonylatot, miért?
A vásárlások alkalmával szolgáltató partnertől függően állítunk ki számlát ill. bizonylatot. Kizá...elolvasom
Hogyan tudom beváltani az élménykártyámat?
Élménykártyád beváltásához csupán ki kell választanod webáruházunkban azt az élményt, amin szeret...elolvasom
Mikor kapom meg a megrendelt élmény voucherét?
Amennyiben GLS vagy Express One futárszolgálattal kérted a lakcímedre a rendelésed, azt a futársz...elolvasom
Személyesen szeretném átvenni a rendelésem, mikor mehetek érte?
Ha kaptál már a megrendelésedről rendelés visszaigazoló emailt, akkor nyitvatartási időn belül bá...elolvasom
Ár vagy név szerepel a megvásárolt voucheren?
Nem. Sem ár, sem név nem szerepel a vouchereken, csak az élmény leírása, néhány fontos tudnivaló ...elolvasom
Kaptam egy vouchert, hogyan tudom regisztrálni?
Az ajándékba kapott vouchert honlapunkon kell regisztrálnod, majd megkapod emailben azt az utalvá...elolvasom
Nem látom a voucheremen a szolgáltató elérhetőségét, miért?
Ha konkrét élményre szól a vouchered, ez valószínűleg azért lehet, mert nem regisztráltad még be ...elolvasom
Regisztrálni/aktiválni szeretném voucheremet, de azt írja ki, hogy a voucher nem található vagy lejárt voucher. Mit tegyek?
Amennyiben Foxpost automatánál vagy futárnál fizetted rendelésed az átvételkor, akkor pár nap elt...elolvasom