• sportauto-vezetes-ajandekba
    2019. MÁJUS 02.

    Sportautó vezetés ajándékba: lepjen meg valakit a száguldozás élményével!

    Biztosan akad ismerőseink közt olyan, aki már gyerekkorában órákon át tudott arról regélni, hogy a sportautók miért jelentik számára az egyik legnagyobb örömöt az egész világon. Ha épp neki akarna kedveskedni egy különleges élmény ajándékkal, akkor nem kell sokáig gondolkoznia azon, hogy mivel lepjük meg: Magyarországon ugyanis több sportautót is ki lehet már próbálni személyesen. Az élményvezetést olyan profi versenypályákon is átélhetjük, mint a Forma 1 futamokról híres Hungaroring, de akár Budapest utcáin is valóra válthatjuk álmainkat egy Tesla vagy egy BMW luxus sportautó volánja mögül. Ehhez pedig csak azt kell eldöntenünk, hogy melyiket szeretnénk először kipróbálni!

    A sportautó élményvezetés eredete

    Nem véletlen használjuk az „élményvezetés” kifejezést. A világszerte elismert Ferrari, és az 1924 óta működő brit Morris Garages így definiálták a sportkocsik fogalmát: „egy olyan autó, amelynek elsődleges funkciója az, hogy örömöt szerezzen a vezetőjének a száguldozás élményével”. A technikai jellemzőktől függetlenül tehát látszik, hogy a sportkocsik körüli kultusz sokat ad az érzelmi oldalra. Ezért is tettek szert ekkora népszerűségre a professzionális autóversenyzési körökön kívül is: máig a legnépszerűbb autós ajándékok közé tartoznak.

    Habár magát a sportautó kifejezést először a londoni „The Times” újság alkalmazta először 1919-ben, Richard Hough történész szerint egyszerűen nem beszélhetünk az ilyen kocsik történetéről anélkül, hogy megemlítenénk a Mercedes-nek az 1903-ban kiadott 60 hp-s modelljét. Nem véletlen állította ezt, hiszen akkoriban a világ leggyorsabb autójaként reklámozták: 109 km/h-val minden addigi személygépjármű teljesítményét felülmúlta. Az autó akkora népszerűségre tett szert, hogy a technikai felépítése alapot adott minden más sportkocsi számára az elkövetkezendő 40 évre.

    A következő fejlődési hullámot a II. világháború utáni időszak okozta. A háború pusztításai után az első Ferrari autók nagy szerepet játszottak abban, hogy ismét érdeklődjenek az emberek a sportkocsik iránt. Ugyanakkor más nagy nevek is ebben az időszakban látták meg a napvilágot, ami csak még nagyobb lendületet adott a sportkocsik piaci versenyének. Ilyen volt a másik „olasz legenda”, a Lamborghini, meg a német Porsche is.

    A BMW meg a Honda az 1980-as évektől kezdve csatlakozott saját modelljeikkel, a legfrissebb szereplőnek pedig a Tesla számít a 2008-ban kiadott Roadster elektromos sportkocsijával.


    Sportautó bérlési lehetőségek Budapesten

    • Egy Ferrari vezetés során a 454 Italia volánja mögött tapasztalhatjuk meg, hogy milyen érzés 3,1 másodperc alatt elérni 100 km/h-ás sebességet. Ezt a lehengerlő teljesítményt nem csak az autó aerodinamikája teszi lehetővé: egy 570 lóerős V8-as motor dübörög az olasz legenda gyomrában.


    • A Tesla Roadster-rel egy igazán futurisztikus élményvezetést élhetünk át a Hungaroring pályáján. Kívül-belül lenyűgöző látvánnyal bír ez az autó, ami már-már egy űrhajóra emlékeztet. Egy ilyen vezetés után egész más szemmel fog tekinteni az autózás világára a szerencsés résztvevő. A Tesla Model S 85D-t pedig még Budapest utcáin is kipróbálhatjuk!


    • A Porsche 911 és a Porsche 997 tökéletes példái a német precizitásnak. A 3800 cm3-es Dupla Turbós Boxer motorral 4 másodpercen belül elérhetjük a 100 km/h-s sebességét, miközben a motor utánozhatatlan morajlását hallgatva száguldozhatunk.


    • A Lamborghini Gallardo LP 550-2-vel a másik olasz legendát is kipróbálhatjuk, ami 510 Nm-es nyomatékával épp, hogy nem göngyöli fel az aszfaltot. És akkor még nem is beszéltünk a V10-es motorjáról!


    • A BMW i8 sportautóval sem egy mindennapi élményvezetésben lehet részünk, az autót ugyanis különböző „módokban” is kipróbálhatjuk az M3-as autópályán. Így tapasztalhatjuk meg a halk suhanást jelentő Comfort módot, vagy pedig szabadjára engedhetjük az autóban (és a bennünk) rejlő vadállatot!


    • A Honda Civic Type R sportkocsival az egyik legerősebb utcai fronthajtású járgányt próbálhatjuk ki. A japán fenevadnak sincs mit szégyellnie versenytársaival szemben: leírhatatlanul jó érzés vezetni.


    • A Lotus Super Seven Cabrio-t kevesebben ismerik, pedig olyan rejtett gyöngyszemről van szó, hogy még a legnevesebb sportautókat is képes megszégyeníteni teljesítményével.


    Amennyiben Ön is ki szeretne próbálni egy élményvezetést sportkocsival, vagy meglepne valakit egy igazán egyedi ajándékkal, akkor itt még bőven tud miből válogatni.

Gyakran ismételt kérdések

Cserélhető az élmény, ha esetleg nem nyerte el az ajándékozott tetszését?
Egy esetlegesen rosszul megválasztott élményajándék helyett egy másik élmény választása természet...elolvasom
Meddig használható fel a voucher?
Vásárlástól számítva általánosságban 12 hónap áll rendelkezésre a voucher felhasználását illetően...elolvasom
Hogyan tudok időpontot foglalni az élményre?
Időpontfoglalás kizárólag az élmény megvásárlását követően lehetséges! Az adott program szolgá...elolvasom
Meggondoltam magam, van pénzvisszafizetés?
Amennyiben valamilyen oknál fogva szeretnél elállni a vásárlástól, úgy a vásárlástól számítva 15 ...elolvasom
Mit kell tudni az élménykártyáról?
Abban az esetben ajánljuk élménykártyáinkat, ha nem tudod eldönteni, hogy mely élménnyel is szere...elolvasom
Nem kaptam számlát, csak bizonylatot, miért?
A vásárlások alkalmával szolgáltató partnertől függően állítunk ki számlát ill. bizonylatot. Kizá...elolvasom
Hogyan tudom beváltani az élménykártyámat?
Élménykártyád beváltásához csupán ki kell választanod webáruházunkban azt az élményt, amin szeret...elolvasom
Mikor kapom meg a megrendelt élmény voucherét?
A GLS és az Express One futárszolgálat 2 munkanapon belül vállalja megrendelt csomagod kiszállítá...elolvasom
Személyesen szeretném átvenni a rendelésem, mikor mehetek érte?
Ha kaptál már a megrendelésedről rendelés visszaigazoló emailt, akkor nyitvatartási időn belül bá...elolvasom
Ár vagy név szerepel a megvásárolt voucheren?
Nem. Sem ár, sem név nem szerepel a vouchereken, csak az élmény leírása, néhány fontos tudnivaló ...elolvasom
Kaptam egy vouchert, hogyan tudom regisztrálni?
Az ajándékba kapott vouchert honlapunkon kell regisztrálnod, majd megkapod emailben azt az utalvá...elolvasom
Nem látom a voucheremen a szolgáltató elérhetőségét, miért?
Ha konkrét élményre szól a vouchered, ez valószínűleg azért lehet, mert nem regisztráltad még be ...elolvasom
Regisztrálni/aktiválni szeretném voucheremet, de azt írja ki, hogy a voucher nem található vagy lejárt voucher. Mit tegyek?
Amennyiben Foxpost automatánál vagy futárnál fizetted rendelésed az átvételkor, akkor pár nap elt...elolvasom