Sportautó vezetés ajándékba: lepjen meg valakit a száguldozás élményével! - elmenyplaza.hu

Blog

 • sportauto-vezetes-ajandekba
  2019. MÁJUS 02.

  Sportautó vezetés ajándékba: lepjen meg valakit a száguldozás élményével!

  Biztosan akad ismerőseink közt olyan, aki már gyerekkorában órákon át tudott arról regélni, hogy a sportautók miért jelentik számára az egyik legnagyobb örömöt az egész világon. Ha épp neki akarna kedveskedni egy különleges élmény ajándékkal, akkor nem kell sokáig gondolkoznia azon, hogy mivel lepjük meg: Magyarországon ugyanis több sportautót is ki lehet már próbálni személyesen. Az élményvezetést olyan profi versenypályákon is átélhetjük, mint a Forma 1 futamokról híres Hungaroring, de akár Budapest utcáin is valóra válthatjuk álmainkat egy Tesla vagy egy BMW luxus sportautó volánja mögül. Ehhez pedig csak azt kell eldöntenünk, hogy melyiket szeretnénk először kipróbálni!

  A sportautó élményvezetés eredete

  Nem véletlen használjuk az „élményvezetés” kifejezést. A világszerte elismert Ferrari, és az 1924 óta működő brit Morris Garages így definiálták a sportkocsik fogalmát: „egy olyan autó, amelynek elsődleges funkciója az, hogy örömöt szerezzen a vezetőjének a száguldozás élményével”. A technikai jellemzőktől függetlenül tehát látszik, hogy a sportkocsik körüli kultusz sokat ad az érzelmi oldalra. Ezért is tettek szert ekkora népszerűségre a professzionális autóversenyzési körökön kívül is: máig a legnépszerűbb autós ajándékok közé tartoznak.

  Habár magát a sportautó kifejezést először a londoni „The Times” újság alkalmazta először 1919-ben, Richard Hough történész szerint egyszerűen nem beszélhetünk az ilyen kocsik történetéről anélkül, hogy megemlítenénk a Mercedes-nek az 1903-ban kiadott 60 hp-s modelljét. Nem véletlen állította ezt, hiszen akkoriban a világ leggyorsabb autójaként reklámozták: 109 km/h-val minden addigi személygépjármű teljesítményét felülmúlta. Az autó akkora népszerűségre tett szert, hogy a technikai felépítése alapot adott minden más sportkocsi számára az elkövetkezendő 40 évre.

  A következő fejlődési hullámot a II. világháború utáni időszak okozta. A háború pusztításai után az első Ferrari autók nagy szerepet játszottak abban, hogy ismét érdeklődjenek az emberek a sportkocsik iránt. Ugyanakkor más nagy nevek is ebben az időszakban látták meg a napvilágot, ami csak még nagyobb lendületet adott a sportkocsik piaci versenyének. Ilyen volt a másik „olasz legenda”, a Lamborghini, meg a német Porsche is.

  A BMW meg a Honda az 1980-as évektől kezdve csatlakozott saját modelljeikkel, a legfrissebb szereplőnek pedig a Tesla számít a 2008-ban kiadott Roadster elektromos sportkocsijával.


  Sportautó bérlési lehetőségek Budapesten

  • Egy Ferrari vezetés során a 454 Italia volánja mögött tapasztalhatjuk meg, hogy milyen érzés 3,1 másodperc alatt elérni 100 km/h-ás sebességet. Ezt a lehengerlő teljesítményt nem csak az autó aerodinamikája teszi lehetővé: egy 570 lóerős V8-as motor dübörög az olasz legenda gyomrában.


  • A Tesla Roadster-rel egy igazán futurisztikus élményvezetést élhetünk át a Hungaroring pályáján. Kívül-belül lenyűgöző látvánnyal bír ez az autó, ami már-már egy űrhajóra emlékeztet. Egy ilyen vezetés után egész más szemmel fog tekinteni az autózás világára a szerencsés résztvevő. A Tesla Model S 85D-t pedig még Budapest utcáin is kipróbálhatjuk!


  • A Porsche 911 és a Porsche 997 tökéletes példái a német precizitásnak. A 3800 cm3-es Dupla Turbós Boxer motorral 4 másodpercen belül elérhetjük a 100 km/h-s sebességét, miközben a motor utánozhatatlan morajlását hallgatva száguldozhatunk.


  • A Lamborghini Gallardo LP 550-2-vel a másik olasz legendát is kipróbálhatjuk, ami 510 Nm-es nyomatékával épp, hogy nem göngyöli fel az aszfaltot. És akkor még nem is beszéltünk a V10-es motorjáról!


  • A BMW i8 sportautóval sem egy mindennapi élményvezetésben lehet részünk, az autót ugyanis különböző „módokban” is kipróbálhatjuk az M3-as autópályán. Így tapasztalhatjuk meg a halk suhanást jelentő Comfort módot, vagy pedig szabadjára engedhetjük az autóban (és a bennünk) rejlő vadállatot!


  • A Honda Civic Type R sportkocsival az egyik legerősebb utcai fronthajtású járgányt próbálhatjuk ki. A japán fenevadnak sincs mit szégyellnie versenytársaival szemben: leírhatatlanul jó érzés vezetni.


  • A Lotus Super Seven Cabrio-t kevesebben ismerik, pedig olyan rejtett gyöngyszemről van szó, hogy még a legnevesebb sportautókat is képes megszégyeníteni teljesítményével.


  Amennyiben Ön is ki szeretne próbálni egy élményvezetést sportkocsival, vagy meglepne valakit egy igazán egyedi ajándékkal, akkor itt még bőven tud miből válogatni.

Gyakran ismételt kérdések

Élmény cseréje
Élményeink cserélhetőek egy esetlegesen rosszul megválasztott élményajándék vagy időközben egy má...elolvasom
Voucher felhasználási ideje
Vásárlástól számítva 12 hónap áll rendelkezésre a voucher felhasználását illetően. (Az akciós szo...elolvasom
Voucheren szereplő információk
Az Élménypláza Kft. által közölt információk mindig megfelelnek a valóságnak. Minden élményről ré...elolvasom
Pénzvisszafizetési garancia
Amennyiben valamilyen oknál fogva szeretne elállni a vásárlástól, úgy a vásárlástól számítva 30 n...elolvasom
Élménykártya működése
A vásárlást követően megrendelt élménykártyáját átveheti ügyfélszolgálatunkon személyesen, kérhet...elolvasom
ÉlményCsomag működése
A vásárlást követően élménycsomagjáról szóló voucherét átveheti ügyfélszolgálatunkon személyesen,...elolvasom
Számlázással kapcsolatos információk
A vásárlások alkalmával szolgáltató partnertől függően állítunk ki számlát ill. bizonylatot. Kizá...elolvasom