• subaru-elmenyvezetes
  2019. FEBRUÁR 28.

  Subaru élményvezetés: bevezetés a rally autózás világába

  A rally vezetés világa leginkább abban különbözik a többi autósporttól, hogy konkrét versenypálya helyett a versenyzést magán- vagy közutakon bonyolítják le olyan versenykocsikkal, amelyeket kifejezetten ilyen terepvezetésre terveztek meg (Magyarországon ilyen helyszín például a gyáli autocross pálya, a pusztacsaládi rally-cross terep, vagy a nagykállói rally pálya). Egy Subaru Impreza élményvezetéssel például mi is elmerülhetünk a rally vezetés világában! De mégis milyen ez a világ? És mit értünk az alatt, amikor ajándék élményvezetésről beszélünk?

  Élményvezetés ajándékba: eljött a versenykocsi rajongók ideje

  A mindennapi kocsikázáson jóval túlmutat az élményvezetés. Egy ilyen program keretein belül saját magunk ülhetünk be álmaink kocsijának volánja mögé, legyen az egy szuper sportkocsi, egy nagy teljesítményű versenyautó, vagy egy terepvezetésre tervezett rally autó vezetés.

  Ez azt jelenti, hogy olyan kocsikba ülhetünk bele, mint egy Ferrari, egy Ford Mustang, vagy egy Forma autó, de még Lamborghini-vel vagy BMW-vel is szelhetjük az utakat. Hatalmas erő lakozik az ilyen autókban, úgyhogy ha eddig csak távolról csodáltuk őket, most lehetőségünk van személyesen megtapasztalni, hogy mégis mekkora a különbség egy átlagos autó és egy ilyen fenevad között.

  Az élményvezetés kuponok legtöbbször egy típusú autó kipróbálását fedik le, de olyan ajándékutalványt is találhatunk, amellyel több versenykocsit is elvihetünk egy körre. Minden „futam” előtt kaphatunk vezetésoktatást, hogy kihozhassuk a maximumot a lóerőtől duzzadó szörnyetegből, de akár külön vezetéstechnikai tréningen is részt vehetünk, ha igazán meg szeretnénk alapozni egy fenomenális élményvezetést. Egy biztos: ezek a versenykocsi vezetések kiváló élmény ajándékok férfiaknak!


  A rally vezetésről röviden

  A világ első rally futamát 3 évvel az első világháború előtt tartották meg, 1911 januárjában, a Monacói Hercegségben. Ez volt az első Monte-Carlo rally, amit azóta is megrendeznek minden évben ugyanebben a hónapban. Habár aszfaltos utakon zajlik a verseny, a téli idő közel sem könnyíti meg a pilóták dolgát: nem egyszer havas és jeges versenypályával kell megküzdeniük a résztvevőknek.

  Ez így meghökkentőnek hangozhat, de tulajdonképpen ez a rally autó vezetés lényege: más autóverseny formákkal szemben itt mindenféle terepen, és mindenféle időjárási viszonyban is szoktak vezetni a pilóták, a rideg téli fagytól kezdve a monszun-szerű esőig. A versenypályák terepei vegyesen is lehetnek aszfaltosak, kavicsosak, és buckásak, így a rally autók pilótái sosem tudják egész pontosan, hogy mire számíthatnak az úton. Ilyen körülmények között nem igazán zökkenőmentesen szokott végbemenni egy rally autó verseny. Sokszor rendkívül éles kanyarokat kell bevenniük a pilótáknak az amúgy is vad terepen, és nem egyszer látni arra példát, hogy szinte repülnek a kocsik, ha nem tudnak minden buckát kikerülni. 


  Subaru Impreza élményvezetés: milyen érzés rally autó vezetést ajándékba kapni?

  Ha érzünk magunkban elég bátorságot ahhoz, hogy nem hétköznapi útviszonyok közt vezessünk egy nagy teljesítményű versenykocsival, akkor mi is próbára tehetjük tudásunkat a rally élményvezetéssel. Annyi biztos, hogy rossz időjárási körülmények miatt nem kell majd lemondani a programot.

  Ráadásul nem is akármilyen autó volánja mögé ülhetünk be. A legendás Subaru Impreza STi-nek az előző tulajdonosa nem más, mint Ifj. Tóth János, a hétszeres magyar rallybajnok volt. Biztos, hogy nem egy mindennapi élményben részesül az a szerencsés sofőr, aki leteszteli ennek a 335 lőerős fenevadnak az erejét egy több kilométeres cross pályán keresztül.

  Szerencsére segítséget is kaphatunk ahhoz, hogy uralkodni tudjunk a Subaru Impreza ereje felett. A rally autóban egy profi pilóta is ad nekünk tanácsokat ennek a nem mindennapi autónak a vezetéséhez. Ezen kívül a rallycross pálya helyszínén még rally pilóta felszerelést is kapunk, csak, hogy igazán úgy érezhessük magunkat, mintha egy nagyszabású rally futamra készülnénk fel: bukósisak, kesztyű, és maszk is jár a Subaru élményvezetés mellé.

  A gyáli autocross pálya helyszínén egy másik legendával is megismerkedhetünk Subaru Impreza WRX STi vezetéssel: már csak a 275 lőerős motor dübörgése hallatán is libabőrösek lehetünk.


  Ha van olyan ismerőse, aki örülne egy ilyen élmény ajándéknak, akkor nézzen szét bátran az oldalunkon!

Gyakran ismételt kérdések

Cserélhető az élmény, ha esetleg nem nyerte el az ajándékozott tetszését?
Egy esetlegesen rosszul megválasztott élményajándék helyett egy másik élmény választását segítjük...elolvasom
Meddig használható fel a voucher?
Vásárlástól számítva általánosságban 12 hónap áll rendelkezésre a voucher felhasználását illetően...elolvasom
Hogyan tudok időpontot foglalni az élményre?
Időpontfoglalás kizárólag az élmény megvásárlását követően lehetséges! Az adott program szolgá...elolvasom
Meggondoltam magam, van pénzvisszafizetés?
Amennyiben valamilyen oknál fogva szeretnél elállni a vásárlástól, úgy a vásárlástól számítva 15 ...elolvasom
Mit kell tudni az élménykártyáról?
Abban az esetben ajánljuk élménykártyáinkat ha nem tudod eldönteni, hogy mely élménnyel is szeret...elolvasom
Nem kaptam számlát, csak bizonylatot, miért?
A vásárlások alkalmával szolgáltató partnertől függően állítunk ki számlát ill. bizonylatot. Kizá...elolvasom
Hogyan tudom beváltani az élménykártyámat?
Élménykártyád beváltásához csupán ki kell választanod webáruházunkban azt az élményt, amin szeret...elolvasom
Mikor kapom meg a megrendelt élmény voucherét?
Amennyiben GLS vagy Express One futárszolgálattal kérted a lakcímedre a rendelésed, azt a futársz...elolvasom
Személyesen szeretném átvenni a rendelésem, mikor mehetek érte?
Ha kaptál már a megrendelésedről rendelés visszaigazoló emailt, akkor nyitvatartási időn belül bá...elolvasom
Ár vagy név szerepel a megvásárolt voucheren?
Nem. Sem ár, sem név nem szerepel a vouchereken, csak az élmény leírása, néhány fontos tudnivaló ...elolvasom
Kaptam egy vouchert, hogyan tudom regisztrálni?
Az ajándékba kapott vouchert honlapunkon kell regisztrálnod, majd megkapod emailben azt az utalvá...elolvasom
Nem látom a voucheremen a szolgáltató elérhetőségét, miért?
Ha konkrét élményre szól a vouchered, ez valószínűleg azért lehet, mert nem regisztráltad még be ...elolvasom
Regisztrálni/aktiválni szeretném voucheremet, de azt írja ki, hogy a voucher nem található vagy lejárt voucher. Mit tegyek?
Amennyiben Foxpost automatánál vagy futárnál fizetted rendelésed az átvételkor, akkor pár nap elt...elolvasom