Subaru élményvezetés: bevezetés a rally autózás világába - elmenyplaza.hu

Blog

 • subaru-elmenyvezetes
  2019. FEBRUÁR 28.

  Subaru élményvezetés: bevezetés a rally autózás világába

  A rally vezetés világa leginkább abban különbözik a többi autósporttól, hogy konkrét versenypálya helyett a versenyzést magán- vagy közutakon bonyolítják le olyan versenykocsikkal, amelyeket kifejezetten ilyen terepvezetésre terveztek meg (Magyarországon ilyen helyszín például a gyáli autocross pálya, a pusztacsaládi rally-cross terep, vagy a nagykállói rally pálya). Egy Subaru Impreza élményvezetéssel például mi is elmerülhetünk a rally vezetés világában! De mégis milyen ez a világ? És mit értünk az alatt, amikor ajándék élményvezetésről beszélünk?

  Élményvezetés ajándékba: eljött a versenykocsi rajongók ideje

  A mindennapi kocsikázáson jóval túlmutat az élményvezetés. Egy ilyen program keretein belül saját magunk ülhetünk be álmaink kocsijának volánja mögé, legyen az egy szuper sportkocsi, egy nagy teljesítményű versenyautó, vagy egy terepvezetésre tervezett rally autó vezetés.

  Ez azt jelenti, hogy olyan kocsikba ülhetünk bele, mint egy Ferrari, egy Ford Mustang, vagy egy Forma autó, de még Lamborghini-vel vagy BMW-vel is szelhetjük az utakat. Hatalmas erő lakozik az ilyen autókban, úgyhogy ha eddig csak távolról csodáltuk őket, most lehetőségünk van személyesen megtapasztalni, hogy mégis mekkora a különbség egy átlagos autó és egy ilyen fenevad között.

  Az élményvezetés kuponok legtöbbször egy típusú autó kipróbálását fedik le, de olyan ajándékutalványt is találhatunk, amellyel több versenykocsit is elvihetünk egy körre. Minden „futam” előtt kaphatunk vezetésoktatást, hogy kihozhassuk a maximumot a lóerőtől duzzadó szörnyetegből, de akár külön vezetéstechnikai tréningen is részt vehetünk, ha igazán meg szeretnénk alapozni egy fenomenális élményvezetést. Egy biztos: ezek a versenykocsi vezetések kiváló élmény ajándékok férfiaknak!


  A rally vezetésről röviden

  A világ első rally futamát 3 évvel az első világháború előtt tartották meg, 1911 januárjában, a Monacói Hercegségben. Ez volt az első Monte-Carlo rally, amit azóta is megrendeznek minden évben ugyanebben a hónapban. Habár aszfaltos utakon zajlik a verseny, a téli idő közel sem könnyíti meg a pilóták dolgát: nem egyszer havas és jeges versenypályával kell megküzdeniük a résztvevőknek.

  Ez így meghökkentőnek hangozhat, de tulajdonképpen ez a rally autó vezetés lényege: más autóverseny formákkal szemben itt mindenféle terepen, és mindenféle időjárási viszonyban is szoktak vezetni a pilóták, a rideg téli fagytól kezdve a monszun-szerű esőig. A versenypályák terepei vegyesen is lehetnek aszfaltosak, kavicsosak, és buckásak, így a rally autók pilótái sosem tudják egész pontosan, hogy mire számíthatnak az úton. Ilyen körülmények között nem igazán zökkenőmentesen szokott végbemenni egy rally autó verseny. Sokszor rendkívül éles kanyarokat kell bevenniük a pilótáknak az amúgy is vad terepen, és nem egyszer látni arra példát, hogy szinte repülnek a kocsik, ha nem tudnak minden buckát kikerülni. 


  Subaru Impreza élményvezetés: milyen érzés rally autó vezetést ajándékba kapni?

  Ha érzünk magunkban elég bátorságot ahhoz, hogy nem hétköznapi útviszonyok közt vezessünk egy nagy teljesítményű versenykocsival, akkor mi is próbára tehetjük tudásunkat a rally élményvezetéssel. Annyi biztos, hogy rossz időjárási körülmények miatt nem kell majd lemondani a programot.

  Ráadásul nem is akármilyen autó volánja mögé ülhetünk be. A legendás Subaru Impreza STi-nek az előző tulajdonosa nem más, mint Ifj. Tóth János, a hétszeres magyar rallybajnok volt. Biztos, hogy nem egy mindennapi élményben részesül az a szerencsés sofőr, aki leteszteli ennek a 335 lőerős fenevadnak az erejét egy több kilométeres cross pályán keresztül.

  Szerencsére segítséget is kaphatunk ahhoz, hogy uralkodni tudjunk a Subaru Impreza ereje felett. A rally autóban egy profi pilóta is ad nekünk tanácsokat ennek a nem mindennapi autónak a vezetéséhez. Ezen kívül a rallycross pálya helyszínén még rally pilóta felszerelést is kapunk, csak, hogy igazán úgy érezhessük magunkat, mintha egy nagyszabású rally futamra készülnénk fel: bukósisak, kesztyű, és maszk is jár a Subaru élményvezetés mellé.

  A gyáli autocross pálya helyszínén egy másik legendával is megismerkedhetünk Subaru Impreza WRX STi vezetéssel: már csak a 275 lőerős motor dübörgése hallatán is libabőrösek lehetünk.


  Ha van olyan ismerőse, aki örülne egy ilyen élmény ajándéknak, akkor nézzen szét bátran az oldalunkon!

Gyakran ismételt kérdések

Élmény cseréje
Élményeink cserélhetőek egy esetlegesen rosszul megválasztott élményajándék vagy időközben egy má...elolvasom
Voucher felhasználási ideje
Vásárlástól számítva 12 hónap áll rendelkezésre a voucher felhasználását illetően. (Az akciós szo...elolvasom
Voucheren szereplő információk
Az Élménypláza Kft. által közölt információk mindig megfelelnek a valóságnak. Minden élményről ré...elolvasom
Pénzvisszafizetési garancia
Amennyiben valamilyen oknál fogva szeretne elállni a vásárlástól, úgy a vásárlástól számítva 30 n...elolvasom
Élménykártya működése
A vásárlást követően megrendelt élménykártyáját átveheti ügyfélszolgálatunkon személyesen, kérhet...elolvasom
ÉlményCsomag működése
A vásárlást követően élménycsomagjáról szóló voucherét átveheti ügyfélszolgálatunkon személyesen,...elolvasom
Számlázással kapcsolatos információk
A vásárlások alkalmával szolgáltató partnertől függően állítunk ki számlát ill. bizonylatot. Kizá...elolvasom