Kár lenne kihagyni ezt a flyboard kupont! - elmenyplaza.hu

Blog

 • flyboard-kupon
  2019. NOVEMBER 04.

  Kár lenne kihagyni ezt a flyboard kupont!

  Amikor már azt gondolnánk, hogy nem lehet már még izgalmasabb, vagy még őrültebb extrém vízi élményt kitalálni, akkor mégiscsak megjelenik egy új sport, ami képes minden eddigi elvárást felülmúlni. Ez a flyboard. Gyakorlatilag olyan, mintha felszerelnének minket egy jetpack-kel ami egy nagy erejű vízsugarat lő ki magából, aminek segítségével nem csak a víz felszínén tudunk ki-be ugrálni, hanem akár lebeghetünk is 8-10 méterrel a felszín felett! Még ha komplikáltnak is hangzik elsőre, valójában nagyon felhasználó barát sportról van, úgyhogy érdemes legalább egyszer kipróbálnunk: kevés ehhez fogható élmény létezik. Ha pedig kalandvágyó ismerősünknek szeretnénk kedveskedni, ne habozzunk flyboard kupont adni neki ajándékba!

  A flyboardozásról bővebben

  A flyboardot Franky Zapata francia jet-ski bajnok találta ki 2012 őszén. Franky már 16 éves kora óta űzte ezt a vízi sportot, és kétszer is megnyerte a jet-ski világbajnokságot. Azonban mivel a találmánya szinte rögtön hatalmas port kavart fel, ma már inkább az ehhez kapcsolódó üzlete köti le a mindennapjait.

  Neve ellenére a flyboard technikai szempontból nem igazán hasonlít egy deszkára, de ettől még persze ugyanúgy állva zajlik a sport. Az eszközt egy 18 méter hosszú cső köti össze egy jet-ski motorjával, ahol egy tapasztalt kezelő adagolja a résztvevőnek a kellő mennyiségű vizet. A motor elindításával nagy nyomású víz halad végig az összekötő csövön, ami ezután a flyboard aljából csapódik ki vízsugárként: így tudunk lebegni a víz felszíne felett! Persze mielőtt érvényesítenénk életünk első flyboard kuponját érdemes egy pár dologra figyelnünk.

  Az olyan helyszíneken, ahol kipróbálhatjuk ezt a modern csodát (pl. a Fundy tó) mindig számíthatunk profi instruktorok segítségére, úgyhogy minden résztvevő megkapja az élményt megelőző szárazföldi oktatást, hogy biztonságosan beletanuljon ebbe a vízi sportba. Kezdés előtt érdemes egyeztetni pár egyértelmű kézjelzést az instruktorral, mivel miután elindul az élmény nehéz lesz egymást hallani. Arra is figyeljünk, hogy indulás előtt legyen elegendő távolság köztünk meg a jet-ski között, hogy amikor kiemelkedünk a vízből, ne legyen ütközés. Emelkedéskor ügyeljünk arra, hogy egyenesen tartsuk lábainkat, de persze óvatosan kísérletezhetünk azzal, hogy hogyan lehet irányítani a szerkezetet.

  A flyboard irányításhoz a lábunkra kell hagyatkozni. Ha lábfejeinket lefelé hajlítjuk, akkor előre haladunk és közben csökkentjük is a lebegés magasságát. Ha pedig felfelé irányítjuk lábfejeinket, akkor tudunk „tolatni” és feljebb is emelkedni. Természetesen a motort kezelő instruktor is segítségünkre lesz, mivel ő fogja majd korrigálni a lebegés magasságát, ha túlságosan alacsonyan vagy magasan lennénk. Ha pedig balra vagy jobbra szeretnénk venni az irányt, akkor mindig az ellentétes lábunkat kell feljebb emelni. Tehát ha felemeljük a jobb lábunkat, a vízsugár balra fog hajtani minket.

  Természetesen az elején, amikor még nem szoktuk meg a flyboard irányítását több, mint valószínű, hogy esni is fogunk. Nincsen ezzel semmi baj, arra kell csak figyelnünk, hogy kezeinket a fejünk felett tartsuk, és, hogy ne essünk túl közel a jet-skihez. Ha pedig már belejöttünk, akkor gyakorolhatjuk az egymást követő merüléseket is, így akár úgy is haladhatunk a víz felszínén, mint egy delfin! Ezért is hívják ezt a manővert „delfinezésnek”.


  Flyboardozás a Fundy tónál

  Ha flyboard bérlésen gondolkozunk, akkor a Fundy tó remek helyszínválasztás. 8 hektáros tó, melynek színe olyan kék akár a tengeré, amelyen 2 db kibójázott, zárt pálya található. Az extrém élmény után pedig megpihenhetünk a homokos partszakaszon, ahol kényelmes napozóágyak is várnak a szerencsés résztvevőkre. Ha pedig kocsival érkeznénk, akkor ingyen parkolhatunk a helyszínen. A biztonsági felszerelés miatt sem kell aggódnunk, mivel minden szükséges eszközt (bukósisak, mentőmellény, neoprén ruha) megkapunk a program kezdete előtt. Kár lenne kimaradni ebből az egyedi élményből!


  Ön is kipróbálná, hogy milyen érzés a víz felett repülni, vagy netán meglepné ismerősét egy ilyen extrém élményajándékkal? Válogasson bátran az Élménypláza flyboard kuponjai közül, és próbáljon ki valami vadi újat!

Gyakran ismételt kérdések

Élmény cseréje
Élményeink cserélhetőek egy esetlegesen rosszul megválasztott élményajándék vagy időközben egy má...elolvasom
Voucher felhasználási ideje
Vásárlástól számítva 12 hónap áll rendelkezésre a voucher felhasználását illetően. (Az akciós szo...elolvasom
Voucheren szereplő információk
Az Élménypláza Kft. által közölt információk mindig megfelelnek a valóságnak. Minden élményről ré...elolvasom
Pénzvisszafizetési garancia
Amennyiben valamilyen oknál fogva szeretne elállni a vásárlástól, úgy a vásárlástól számítva 30 n...elolvasom
Élménykártya működése
A vásárlást követően megrendelt élménykártyáját átveheti ügyfélszolgálatunkon személyesen, kérhet...elolvasom
ÉlményCsomag működése
A vásárlást követően élménycsomagjáról szóló voucherét átveheti ügyfélszolgálatunkon személyesen,...elolvasom
Számlázással kapcsolatos információk
A vásárlások alkalmával szolgáltató partnertől függően állítunk ki számlát ill. bizonylatot. Kizá...elolvasom