Adott már valakinek Lamborghini vezetést ajándékba? - elmenyplaza.hu

Blog

 • lamborghini-vezetes-ajandekba
  2019. MÁJUS 23.

  Adott már valakinek Lamborghini vezetést ajándékba?

  Lamborghini: a „másik olasz legenda” a Ferrari mellett. Nem véletlen szokták egymás mellett emlegetni a két felsőkategóriás sportautó nevét, ugyanis sokkal jobban összefonódik a történetük, mint elsőre gondolnánk. Nincs mit irigyelnie a Lamborghini-nek, ugyanis szinte rögtön hatalmas népszerűségre tett szert még a Ferrari jelenléte mellett is, és hasonlóan riválisához a luxus és a gyorsaság szimbólumává vált a sportautók világában. Ez a népszerűség a filmiparban is megmutatkozott. Az Olasz meló film felejthetetlen kezdő jelenetében egy Miura P400S modell a főszereplő, a Christopher Nolan rendezte Batman trilógiában pedig nem más, mint Bruce Wayne vezet egy Lambhorgini Murcielago-t. Úgyhogy valami igazán különlegessel szeretnénk készülni, akkor ismerőseinket is megajándékozhatjuk egy Lambhorgini élményvezetéssel. Nekünk csupán a helyszínről kell döntenünk!

  A Lamborghini sportautók egy rivalizálásnak köszönhetően születtek meg

  A Lamborghini márka megjelenése a sportpiacon tulajdonképpen annak tudható, hogy az átlagnál személyesebb üzleti versengés alakult ki közte és a piacvezető Ferrari között.

  A cég első luxus sportautóját Feruccio Lamborghini tervezte meg 1963-ban, de az első nagy piaci betörése előtt igencsak más vizeken evezett a híres autógyártó. Feruccio az olasz hadseregben szolgált a II. világháború ideje alatt, hazatérte után pedig megalapította saját cégét, ami kezdetekben traktorokat gyártott, később pedig égőket és klímaberendezéseket. Mérnöki érdeklődésével ő volt a család fekete báránya, mivel szülei szőlő termesztéssel foglalkoztak. Ettől függetlenül családjának így is be tudott segíteni, mivel édesapjának saját maga építette fel első traktorját.

  Hobbi szinten a sportautók iránt is érdeklődött, és sikeres traktor üzletének hála többet is kipróbált közülük. Ugyanakkor semelyikkel sem volt teljesen megelégedve. Sőt, a Ferrarit kifejezetten kritizálta: túl zajosnak találta a motort, nehezen vezethetőnek. A kuplunggal sem volt megelégedve, amit szerinte túl gyakran kellett megjavítani, hogy megfelelően működjön. Javítási javaslataival felkereste magát Enzo Ferrarit. Mivel a 60-as évek elején a Ferrari számított a sportautók etalonjának, Enzo nem vette túl jó néven Feruccio tanácsait, és kissé gőgösen elbocsátotta, mondván, hogy ne egy traktoros mondja meg neki, hogy hogyan kell sportautót építeni. Más források szerint azt is hozzátette, hogy ha ennyire ért hozzá, akkor építse meg a saját sportautóját. Feruccio pedig pontosan ezt tette.

  Enzo Ferrari alábecsülte Feruccio képességeit, ugyanis a feszült találkozó után hobbijából szenvedélyt faragott a „fiatal traktoros”, és csupán négy hónap elteltével már be is mutatta az első Lamborghini sportautót az 1963-as Torinói Autószalon alkalmából. Pár éven belül már majdnem akkora népszerűségnek (és bevételnek) örvendett a márka, mint a Ferrari. Ráadásul az első kocsik V12-es motorjai még a Ferrarik teljesítményét is meg tudák haladni, 1966-ban pedig a Lamborghini gyártotta az első középmotoros sportautót, amely átlépte a 300 km/h-s sebességet. Ezzel pedig megteremtette a „szupersportkocsik” kategóriáját.


  Lamborghini Gallardo élményvezetés a Hungaroringen és más versenypályákon

  520 lóerős, 5204 cm3-es V10 motor 510 Nm forgatónyomatékkal: ez az olasz fenevad nem más, mint a Lamborghini Gallardo. Vezetése előtt érdemes lelkileg is felkészülni arra, hogy 4 másodpercen belül el tudja érni a 100 km/h-s sebességet, és még az sem okoz neki kihívást, hogy több, mint 300 km/h-val göngyölje fel maga mögött az aszfaltot. Neve (akárcsak a legtöbb Lamborghini autó esetében) egy híres spanyol bikához köthető. Mivel még az alapító Feruccio csillagjegye is bika volt, így akart az autók nevén keresztül is erőt meg teljesítményt kommunikálni.

  Amennyiben megajándékozná valamelyik barátját egy Lamborghini vezetéssel, akkor olyan versenypályákon is letesztelheti majd az olasz „bika” erejét, mint a Forma 1-es futamokról híres Hungaroring, a DRX Ring tágas reptere, és a technikás, gyorsító szakaszokkal ellátott Euroring.

  Ha pedig inkább a főváros utcáin szeretnénk megtapasztalni, hogy mire képes a Lamborghini Gallardo, akkor erre is van lehetőségünk: igazán rendhagyó budapesti élményvezetésben lehet részünk az olasz legenda volánja mögül.


  Amennyiben megadná a lehetőséget valamelyik ismerősének, hogy kipróbálja az olasz legendát, akkor ezen az oldalon megnézheti a felsorolt lehetőségek részleteit!

Gyakran ismételt kérdések

Élmény cseréje
Élményeink cserélhetőek egy esetlegesen rosszul megválasztott élményajándék vagy időközben egy má...elolvasom
Voucher felhasználási ideje
Vásárlástól számítva 12 hónap áll rendelkezésre a voucher felhasználását illetően. (Az akciós szo...elolvasom
Voucheren szereplő információk
Az Élménypláza Kft. által közölt információk mindig megfelelnek a valóságnak. Minden élményről ré...elolvasom
Pénzvisszafizetési garancia
Amennyiben valamilyen oknál fogva szeretne elállni a vásárlástól, úgy a vásárlástól számítva 30 n...elolvasom
Élménykártya működése
A vásárlást követően megrendelt élménykártyáját átveheti ügyfélszolgálatunkon személyesen, kérhet...elolvasom
ÉlményCsomag működése
A vásárlást követően élménycsomagjáról szóló voucherét átveheti ügyfélszolgálatunkon személyesen,...elolvasom
Számlázással kapcsolatos információk
A vásárlások alkalmával szolgáltató partnertől függően állítunk ki számlát ill. bizonylatot. Kizá...elolvasom