• porsche-elmenyvezetes
    2019. OKTÓBER 01.

    Miért ne próbálna ki egy Porsche élményvezetést?

    Egy menő sportautó vezetése már nem csak távoli álom, Magyarországon ugyanis több olyan élményvezetés kupon közül is válogathatunk, amelyekkel többféle nagy teljesítményű kocsit is kipróbálhatunk. Az ilyen sportautók között méltó helyet foglal el a Porsche: elég egyszer is részt venni egy ilyen élményvezetésen, hogy megértsük, miért rendelkeznek ekkora presztízzsel a német autómárkák. Kipróbálhatjuk a közönségkedvenc Porsche 911-et olyan professzionális versenypályákon, mint a hatalmas DRX Ring vagy Forma 1-es futamokról híres Hungaroring, de akár Budapest utcáin is részt vehetünk egy nem mindennapi élményvezetésben a Porsche 997 volánja mögül. Már csak azt kell eldöntenünk, hogy saját magunkat szeretnénk megajándékozni, vagy valamelyik közeli ismerősünknek szeretnénk valóra váltani a gyerekkori álmát!

    A Porsche sportautók története: kocsik helyett tankok?

    A céget Ferdinand Porsche alapította 1931-ben, de ekkor még nem gyártottak semmilyen autót a saját nevük alatt, hanem tanácsadással és szervizzel foglalkoztak. Az első nagy projektjük a német kormánytól érkezett. Azt a feladatot kapta a Porsche, hogy tervezze meg a „nép autóját”: így született meg a Volkswagen, ami nevéből adódóan szó szerint az is lett. A Volkswagen formavilágát azóta is a világ egyik legsikeresebb autó design-ként tartják számon. Az első igazi Porsche autó, a Porsche 64 csak ezután született meg 1939-ben.

    A II. világháború alatt a Porsche gyártotta a német hadsereg számára a Volkswagen katonai változatait. Az egyik a Kübelwagen néven ismert terepjáró volt, a másik pedig a világon legtöbbet gyártott kétéltű jármű, a Schwimmwagen. A cég a kocsik mellett különféle tankokat is tervezett, de végül a német vezetés a Henschel & Son néven futó vállalattal szerződött le, ami később a világhírű, rettenetes erővel rendelkező, 60 tonnás Tigris Tankok születéséhez vezetett. Ettől függetlenül nem minden munkája veszett kárba a Porsche-nek, mivel az első Tigris Tankokhoz kialakított terveit felhasználták egy másik nehéz német katonai járműnél: ez volt az Elefánt Tankromboló. Ez utóbbi is egy páncélozott járgánynak számított, amit kisebb legénység működtetett, és gépfegyverrel meg rakétavetővel volt felszerelve.

    A háború végére újabb komoly feladatot kapott a Porsche: ezúttal tényleg tankot építhetett, és nem is akármilyet. Még mai viszonylatban is a világ legnehezebb páncélozottjának számított a Maus VIII „szuper-tank”, mivel nem kevesebb, mint 188 tonnát nyomott. Az ágyúja pedig olyan lőszerrel volt felszerelve, ami a Szövetségesek bármelyik páncélozott járműjét kiiktathatta volna. A szörnyeteg viszont sosem került ki bevetésre, mivel a szovjet csapatok elfoglalták azt a területet, ahol a szuper-tankot tesztelték.

    A cég ma is ismert, luxus sportautókhoz közelebbi identitása csak több évvel később alakult ki a háború után, amikor az 50-es évek elején eladták az első Porsche 356-ot. A korábbi, háború előtt Porsche 64 ugyanis inkább prototípus volt, és nem lett felhasználva kereskedelmi célokra.


    Porsche vezetés ajándékba? Ilyen autók közül válogathatunk

    Ha mi is ki szeretnénk próbálni, hogy milyen érzés Porsche-t vezetni, vagy netán egyedi élményajándékot keresünk sportautó rajongó ismerősünknek, akkor lesz miből válogatnunk. A Porsche 911 1963-ban látta meg először a napvilágot, és akkora sikert aratott, hogy azóta csak apróbb változtatásokon ment keresztül. Ez azt is jelenti, hogy azon kevés régebbi „coupé” sportautók közé tartozik, amelyek még ma is gyártásban vannak. Népszerűsége nem kis szerepet játszott abban, hogy támogassa a Porsche márkáról kialakított pozitív képet. 1999-ben az „Évszázad Autója” felmérésen 200 különböző autó közül az 5. helyezést érte el a Porsche 911. A kocsi sikere széles körű felhasználásának is köszönhető, mivel többféle autóversenyzési sportban is sikeresen teljesített, többek között a rallyzásban is.

    A Porsche 997 Turbó egy picit újragondolt változata a 911-es modellnek, aminek gyártására 2004-ben került sor. Az új 3800 cm3-es, 500 lóerős Dupla Turbós Boxernek köszönhetően 3,7 másodperc alatt képes elérni a 100 km/h-s sebességet, és a végsebessége akár a 350 km/h-t is elérheti!


    Kipróbálna egy másik szuper sportautót is a Porsche-n kívül? Ezen az oldalon rengeteg élményvezetés kupont találhat!

Gyakran ismételt kérdések

Cserélhető az élmény, ha esetleg nem nyerte el az ajándékozott tetszését?
Egy esetlegesen rosszul megválasztott élményajándék helyett egy másik élmény választását segítjük...elolvasom
Meddig használható fel a voucher?
Vásárlástól számítva általánosságban 12 hónap áll rendelkezésre a voucher felhasználását illetően...elolvasom
Hogyan tudok időpontot foglalni az élményre?
Időpontfoglalás kizárólag az élmény megvásárlását követően lehetséges! Az adott program szolgá...elolvasom
Meggondoltam magam, van pénzvisszafizetés?
Amennyiben valamilyen oknál fogva szeretnél elállni a vásárlástól, úgy a vásárlástól számítva 15 ...elolvasom
Mit kell tudni az élménykártyáról?
Abban az esetben ajánljuk élménykártyáinkat ha nem tudod eldönteni, hogy mely élménnyel is szeret...elolvasom
Nem kaptam számlát, csak bizonylatot, miért?
A vásárlások alkalmával szolgáltató partnertől függően állítunk ki számlát ill. bizonylatot. Kizá...elolvasom
Hogyan tudom beváltani az élménykártyámat?
Élménykártyád beváltásához csupán ki kell választanod webáruházunkban azt az élményt, amin szeret...elolvasom
Mikor kapom meg a megrendelt élmény voucherét?
Amennyiben GLS vagy Express One futárszolgálattal kérted a lakcímedre a rendelésed, azt a futársz...elolvasom
Személyesen szeretném átvenni a rendelésem, mikor mehetek érte?
Ha kaptál már a megrendelésedről rendelés visszaigazoló emailt, akkor nyitvatartási időn belül bá...elolvasom
Ár vagy név szerepel a megvásárolt voucheren?
Nem. Sem ár, sem név nem szerepel a vouchereken, csak az élmény leírása, néhány fontos tudnivaló ...elolvasom
Kaptam egy vouchert, hogyan tudom regisztrálni?
Az ajándékba kapott vouchert honlapunkon kell regisztrálnod, majd megkapod emailben azt az utalvá...elolvasom
Nem látom a voucheremen a szolgáltató elérhetőségét, miért?
Ha konkrét élményre szól a vouchered, ez valószínűleg azért lehet, mert nem regisztráltad még be ...elolvasom
Regisztrálni/aktiválni szeretném voucheremet, de azt írja ki, hogy a voucher nem található vagy lejárt voucher. Mit tegyek?
Amennyiben Foxpost automatánál vagy futárnál fizetted rendelésed az átvételkor, akkor pár nap elt...elolvasom