Lewis Hamilton nyomában: ajándék gokart élmény a Hungaroringen - elmenyplaza.hu

Blog

 • lewis-hamilton-nyomaban-ajandek-gokart-elmeny-a-hungaroringen
  2020. JÚNIUS 10.

  Lewis Hamilton nyomában: ajándék gokart élmény a Hungaroringen

  Ki ne szeretett volna gyerekkorában legalább egy kis időre autóversenyző lenni?
   
  Először csak matchbox-szal, majd a szerencsésebbek pedálos autóval is bizonyították, hogy ők veszik a leggyorsabban a kanyarokat és bármilyen jobb-bal kanyar kombinációból kilinccsel előre jönnek ki, magabiztosan mosolyogva a volán mögött azt sem bánva, ha a test-test elleni küzdelem nyomai örökre megmaradnak a karosszérián. 

  Ami az idősebbeknek Alain Prost vagy Ayrton Senna a mai generációnak Lewis Hamilton a Formula 1 aktuális világbajnok versenyzője. Ha szereted a száguldást, akkor valószínűleg számodra sem titok, hogy a felsorolt versenyzők mind a gokart pályán szerezték meg azt a versenyzői rutint, ami a végső győzelemhez kellett.

  Éld át azt, amit a bajnok pilóták éreznek a Hungaroringen! 

  A száguldó cirkusz hazai fellegvárában található az a több, mint 500 méter hosszú gokart versenypálya, amely ütközőkkel, gumifalakkal felszerelve várja az aszfaltközeli száguldás szerelmeseit. A pályához versenybírói posztok, korszerű időmérő és hatalmas lounge terasz is tartozik a kalandot közelről látni kívánó barátok számára. Talán most már te is érzed, hogy itt minden adott egy élethű gokart verseny élményéhez.

  Miért maradandó élmény a gokart minden sebességimádó számára? 

  Amíg nem próbáltad, addig el sem tudod képzelni milyen az aszfaltcsík felett centikkel suhanni, itt egy 50 kilométeres sebesség is a többszörösének tűnik. 

  A kanyarban keletkező nyomaték beleprésel az ülésbe és ahogy a vér lefelé áramlik a fejedet ösztönszerűen döntöd a kanyar ívének megfelelően. Miközben a szemed sarkából azt nézed, hogyan tudnád zárni a szöget, fejben koncentrálsz az ideális ívre, így próbálva megtartani a vezető helyedet.

  Fontos tudnod, hogy bár az a gokart élmény versenyzés felfokozott hangulatba repít az egyik legbiztonságosabb versenyzési forma, az alacsony súlypont miatt az az apró erőgépek gyakorlatilag felboríthatatlanok, ezzel szemben viszont extrém a gyorsulásuk és a meglepően jól reagálnak a legkisebb fékmozdulatra!

  Nem véletlen, hogy a program három körből áll: az első kör az ismerkedés, a második a gyakorlásé, a harmadik kör pedig már az önfeledt száguldásé! 

  A 270 köbcentis, 9,5 lóerős Honda motorral felszerelt Sodi GT4-R gokart olyan élményt ad, amit nehéz lesz elfelejteni. Ezek a méregzsákok az elképesztő tekjesítmény/gyorsulás tényezőjükkel, valamint páratlan irányíthatóságukkal nem csak a hobbi gokartosok, hanem a szakértők elismerését is kivívták.  

  Egy háromkörös élmény gokartozás után garantáltan más emberként állsz fel a volán mögül, mint korábban. Természetesen pár kör után nem leszel Formula 1 világbajnok pilóta, de jó eséllyel megcsap a benzingőz illata, nem kizárt, hogy rabul is ejt és azonnal folytatni akarod a kalandot!

  Hol és hogyan született meg a gokart élmény?

  Nem biztos, hogy tudtad, de a gördeszka, a windszörf mellett az egyik legnépszerűbb technikai élménysport, a gokart bölcsője is Kaliforniában ringott. 

  Egy amerikai fickó bizonyos Art Ingles építette az első gokartot 1956-ban. A gokart élmény hamar magával ragadta a sebesség és a technikás pályák szerelmeseit. 1961-ben már nem hivatalos világbajnokságot rendeztek és a hamarosan már a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) keretében szervezték a hivatalos versenyeket.

  A divathullámnak a magyarországi vasfüggöny sem tudott gátat szabni. 1960 májusában a legendás Autó-Motor magazin "Mi is az a go-kart?" címmel két oldalon számolt be az autó- és a motorkerékpár törvénytelen gyermekéről.

  A sportág haza terjedése innentől kezdve megállíthatatlan volt, 1961 decemberében már nyolc gokart versenygép várta türelmetlenül a startpisztoly eldördülését az első hivatalos magyarországi versenyen.

  Magyarország egyetlen pontszerző Formula 1-es pilótája Baumgartner Zsolt is a gokarttól jutott el a száguldó cirkusz legnépszerűbb porondjaira.

  Napjainkban ma már azoknak is lehetősége van megtapasztalni a gokart élményt, akik nem szeretnének éjt nappallá téve versenyszerűen tréningezni csupán egy felejthetetlen adrenalinbombára vágynak. 

  Fontos technikai részlet, hogy a résztvevők számára a program idejére higiéniai maszk és bukósisak biztosított. A felnőtt gokartok vezetéséhez minimum 150 cm, a gyerek gokartokhoz minimum 125 cm testmagasság elérése szükséges.

  Kipróbálnád magad vagy ismersz valakit, aki rajongana egy ilyen gokart élményért? Foglalj időpontot még ma, ha ajándékként adnád mi a díszcsomagolást is biztosítjuk számodra!

  Ez a háromkörös gokart élmény érdekel, ide kattintva megnézem az ajánlatot!

  Ide kattintva megnézem az összes gokart élmény ajánlatot!   
   

Gyakran ismételt kérdések

Élmény cseréje
Élményeink cserélhetőek egy esetlegesen rosszul megválasztott élményajándék vagy időközben egy má...elolvasom
Voucher felhasználási ideje
Vásárlástól számítva 12 hónap áll rendelkezésre a voucher felhasználását illetően. (Az akciós szo...elolvasom
Voucheren szereplő információk
Az Élménypláza Kft. által közölt információk mindig megfelelnek a valóságnak. Minden élményről ré...elolvasom
Pénzvisszafizetési garancia
Amennyiben valamilyen oknál fogva szeretne elállni a vásárlástól, úgy a vásárlástól számítva 30 n...elolvasom
Élménykártya működése
A vásárlást követően megrendelt élménykártyáját átveheti ügyfélszolgálatunkon személyesen, kérhet...elolvasom
ÉlményCsomag működése
A vásárlást követően élménycsomagjáról szóló voucherét átveheti ügyfélszolgálatunkon személyesen,...elolvasom
Számlázással kapcsolatos információk
A vásárlások alkalmával szolgáltató partnertől függően állítunk ki számlát ill. bizonylatot. Kizá...elolvasom