Lewis Hamilton nyomában: ajándék gokart élmény a Hungaroringen - elmenyplaza.hu
 • lewis-hamilton-nyomaban-ajandek-gokart-elmeny-a-hungaroringen
  2020. JÚNIUS 10.

  Lewis Hamilton nyomában: ajándék gokart élmény a Hungaroringen

  Ki ne szeretett volna gyerekkorában legalább egy kis időre autóversenyző lenni?
   
  Először csak matchbox-szal, majd a szerencsésebbek pedálos autóval is bizonyították, hogy ők veszik a leggyorsabban a kanyarokat és bármilyen jobb-bal kanyar kombinációból kilinccsel előre jönnek ki, magabiztosan mosolyogva a volán mögött azt sem bánva, ha a test-test elleni küzdelem nyomai örökre megmaradnak a karosszérián. 

  Ami az idősebbeknek Alain Prost vagy Ayrton Senna a mai generációnak Lewis Hamilton a Formula 1 aktuális világbajnok versenyzője. Ha szereted a száguldást, akkor valószínűleg számodra sem titok, hogy a felsorolt versenyzők mind a gokart pályán szerezték meg azt a versenyzői rutint, ami a végső győzelemhez kellett.

  Éld át azt, amit a bajnok pilóták éreznek a Hungaroringen! 

  A száguldó cirkusz hazai fellegvárában található az a több, mint 500 méter hosszú gokart versenypálya, amely ütközőkkel, gumifalakkal felszerelve várja az aszfaltközeli száguldás szerelmeseit. A pályához versenybírói posztok, korszerű időmérő és hatalmas lounge terasz is tartozik a kalandot közelről látni kívánó barátok számára. Talán most már te is érzed, hogy itt minden adott egy élethű gokart verseny élményéhez.

  Miért maradandó élmény a gokart minden sebességimádó számára? 

  Amíg nem próbáltad, addig el sem tudod képzelni milyen az aszfaltcsík felett centikkel suhanni, itt egy 50 kilométeres sebesség is a többszörösének tűnik. 

  A kanyarban keletkező nyomaték beleprésel az ülésbe és ahogy a vér lefelé áramlik a fejedet ösztönszerűen döntöd a kanyar ívének megfelelően. Miközben a szemed sarkából azt nézed, hogyan tudnád zárni a szöget, fejben koncentrálsz az ideális ívre, így próbálva megtartani a vezető helyedet.

  Fontos tudnod, hogy bár az a gokart élmény versenyzés felfokozott hangulatba repít az egyik legbiztonságosabb versenyzési forma, az alacsony súlypont miatt az az apró erőgépek gyakorlatilag felboríthatatlanok, ezzel szemben viszont extrém a gyorsulásuk és a meglepően jól reagálnak a legkisebb fékmozdulatra!

  Nem véletlen, hogy a program három körből áll: az első kör az ismerkedés, a második a gyakorlásé, a harmadik kör pedig már az önfeledt száguldásé! 

  A 270 köbcentis, 9,5 lóerős Honda motorral felszerelt Sodi GT4-R gokart olyan élményt ad, amit nehéz lesz elfelejteni. Ezek a méregzsákok az elképesztő tekjesítmény/gyorsulás tényezőjükkel, valamint páratlan irányíthatóságukkal nem csak a hobbi gokartosok, hanem a szakértők elismerését is kivívták.  

  Egy háromkörös élmény gokartozás után garantáltan más emberként állsz fel a volán mögül, mint korábban. Természetesen pár kör után nem leszel Formula 1 világbajnok pilóta, de jó eséllyel megcsap a benzingőz illata, nem kizárt, hogy rabul is ejt és azonnal folytatni akarod a kalandot!

  Hol és hogyan született meg a gokart élmény?

  Nem biztos, hogy tudtad, de a gördeszka, a windszörf mellett az egyik legnépszerűbb technikai élménysport, a gokart bölcsője is Kaliforniában ringott. 

  Egy amerikai fickó bizonyos Art Ingles építette az első gokartot 1956-ban. A gokart élmény hamar magával ragadta a sebesség és a technikás pályák szerelmeseit. 1961-ben már nem hivatalos világbajnokságot rendeztek és a hamarosan már a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) keretében szervezték a hivatalos versenyeket.

  A divathullámnak a magyarországi vasfüggöny sem tudott gátat szabni. 1960 májusában a legendás Autó-Motor magazin "Mi is az a go-kart?" címmel két oldalon számolt be az autó- és a motorkerékpár törvénytelen gyermekéről.

  A sportág haza terjedése innentől kezdve megállíthatatlan volt, 1961 decemberében már nyolc gokart versenygép várta türelmetlenül a startpisztoly eldördülését az első hivatalos magyarországi versenyen.

  Magyarország egyetlen pontszerző Formula 1-es pilótája Baumgartner Zsolt is a gokarttól jutott el a száguldó cirkusz legnépszerűbb porondjaira.

  Napjainkban ma már azoknak is lehetősége van megtapasztalni a gokart élményt, akik nem szeretnének éjt nappallá téve versenyszerűen tréningezni csupán egy felejthetetlen adrenalinbombára vágynak. 

  Fontos technikai részlet, hogy a résztvevők számára a program idejére higiéniai maszk és bukósisak biztosított. A felnőtt gokartok vezetéséhez minimum 150 cm, a gyerek gokartokhoz minimum 125 cm testmagasság elérése szükséges.

  Kipróbálnád magad vagy ismersz valakit, aki rajongana egy ilyen gokart élményért? Foglalj időpontot még ma, ha ajándékként adnád mi a díszcsomagolást is biztosítjuk számodra!

  Ez a háromkörös gokart élmény érdekel, ide kattintva megnézem az ajánlatot!

  Ide kattintva megnézem az összes gokart élmény ajánlatot!