• Hétvégi program ötletek
    2022. OKTÓBER 06.

    Hétvégi program ötletek - egyedül, párban vagy az egész családdal

    Az esetek többségében kétféle hét létezik: az egyik, amikor hétfőn kettőt pislantunk és máris hétvége van, és az, hogy a keddtől csütörtökig tartó napok hova tűntek, igazi rejtély. A másik, amikor az a bizonyos péntek délután egyszerűen soha nem akar megérkezni.

    Az esetek többségében kétféle hét létezik: az egyik, amikor hétfőn kettőt pislantunk és máris hétvége van, és az, hogy a keddtől csütörtökig tartó napok hova tűntek, igazi rejtély. A másik, amikor az a bizonyos péntek délután egyszerűen soha nem akar megérkezni. A kedd olyan hosszúnak tűnik, mintha egy hónapot is leéltünk volna alatta és mire végre péntek van, már semmi másra nem vágyunk csak egy varázsgombra, ami elrepít minket a jól megérdemelt hétvégi kikapcsolódásra. 

    Szerencsére az ÉlményPlázánál minden eshetőségre felkészültünk: bármilyen hetet is tudhatsz magad mögött, nálunk megtalálhatod a tökéletes hétvégi programodat. Akár adrenalinra vágysz, akár egy kellemes relaxáló élményt keresel, vagy akár valami újat próbálnál ki a szeretteiddel közösen, velünk mindre van lehetőséged!

    Mostani cikkünkben összegyűjtöttünk jó néhány hétvégi program ötletet, amiket egyedül, a pároddal vagy a családoddal is kipróbálhatsz! Ezek után hétfőn biztosan lesz mit mesélni az ebéd közben a munkatársaidnak!

    Ha egyedül kapcsolódnál ki: extrém hétvégi program ötletek

    A magunkkal töltött minőségi idő ugyanannyira fontos, mint a barátainkkal, a családunkkal eltöltött órák. A rendszeres időközönként betervezett énidő szinte kötelező, hiszen a mentális jóllét, a kiegyensúlyozottság és a lelki béke múlhat rajta. Tehát az nem kérdés, hogy énidőre mindenkinek szüksége van. Az viszont, hogy ezt milyen formában szeretnénk eltölteni, már mindenkinél változó. Az extrém kalandok szuper alternatívákat biztosítanak, hisz általuk nemcsak közelebb kerülhetsz magadhoz, de megismerheted a saját határaidat és egy igazán felejthetetlen élményt is magadénak tudhatsz!

    Tandemugrás: adrenalinbomba 4000 méter magasan

    Kétség sem fér hozzá, hogy egy repülőgépből kiugrani nem igazán hétköznapi esemény - legalábbis a többségnek. A tandemugrás során egy oktatóval a hátadon összekapcsolva ugorhatsz ki egy 4000 méter magasan repülő gépből. Mivel nincs szükség semmilyen előképzettségre, így akár teljesen kezdőként is kipróbálhatod ezt az extrém sportot. 

    Az előírt szabályokat fegyelmezetten betartva minimális kockázattal jár csak az ejtőernyős ugrás: nem kell tartanod a veszélytől, hiszen a tapasztalt tandempilóta mindenben a segítségedre lesz. Neked csak az élményre kell koncentrálnod!

    A repülőgép 15-20 perc alatt emelkedik fel a megfelelő magasságra, ahonnan a házak és a fák apró pontokká válnak, a látvány pedig elképesztővé. Az biztos, hogy teljesen ámulatba ejtő érzéssel jár. Az ugrás első 1 perce zseniális, kb. 50 másodpercen át 200-230 km/h sebességgel zuhansz a semmibe: gyakorlatilag megtapasztalhatod, mit is jelent pontosan a szabadesés. Az ejtőernyő kinyitása után pedig te magad is irányíthatod a repülést, vagy akár rábízhatod magad az oktatóra, hogy neked csak a pillanatra kelljen fókuszálnod.

    Élményvezetés: a száguldás megszállotjainak

    Az autós élményvezetés teljesen új távlatokat nyithat meg előtted: nagy teljesítményű sportautók, egyedi modellek vagy extrém járgányok volánja mögé ülhetsz be és tapasztalhatod meg, milyen több száz lóerővel száguldani. Gyakorlatilag te magad lehetsz Lewis Hamilton vagy Lando Norris néhány órán át a Hungaroringen. Adrenalinból biztosan nem lesz hiány!

    Az élményvezetés során kipróbálhatod, hogy milyen is az ikonikus James Bond filmekből ismert Ford Mustangban 500 lóerővel repeszteni, vagy a Ferrari 458 Italiával 3.1 másodperc alatt 100 km/h-s sebességre gyorsulni. Ha még ennél is extrémebbre vágysz, akkor szédítő kanyarokban driftelhetsz egy versenyautóval, terepen tesztelhetsz egy tankot vagy egy hatalmas monstertruckkal a földet is megremegtetheted. 

    Ezek után új értelmet fog nyerni a vezetés, az átlag kocsikázás már nem lesz a régi. De ne aggódj, rengeteg extrém autó vár rád! Egyhamar nem fogsz kifogyni a hétvégi program ötletekből!

    Romantikus hétvégi élmények kettesben

    Az énidő mellett ugyanolyan fontos a szeretteinkkel töltött minőségi idő, a szerelmünkkel pedig különösen! Ha a kedveseddel töltenéd a hétvégédet, akkor jó hírrel jövünk: rengeteg pároknak szóló élményünk van, amik egész évben várnak rátok! 

    Romantikus vitorlázás a Balatonon

    Ha a hétvége kulcsszava a romantika, akkor egy vitorlás hajóról csodálni a tihanyi naplementét kétségtelenül befutó programnak számít. A vitorlázás közben minőségi időt tölthetsz el a pároddal, csobbanhatsz a Balatonban, és tényleg nem lesz más dolgod, csak pihenni és élvezni a gyönyörű látványt.

    Ha valami plusz izgalmat is belevinnél a vizes élményetekbe, akkor a sétahajókázás helyett kipróbálhatjátok a SUP-ot, vagy akár egy Jet-Skivel is száguldhattok a vízen. Bármilyen kalandot választasz is magatoknak, a lényeg úgyis az, hogy együtt legyetek, élvezzétek egymás társaságát és egy újabb közös maradandó élménnyel gazdagodjatok, amit majd lehet mesélni az unokáknak.

    Gasztronómiai kikapcsolódás az ízek szerelmeseinek

    A közös étkezések vitathatatlanul összehozzák az embereket. Susi és Tekergő párosnak is bejött a romantikus spagettizés, szóval minden kétséget kizárva neked is igazán nyerő kártya lehet egy romantikus gasztroélmény a párodnál, amikor a hétvégi program ötleteket beszélitek át. 

    Sokféle gasztronómiai élmény közül válogathatsz kuponjaink között: dönthetsz, hogy csak átélnéd az ízorgiát, vagy akár te magad készítenéd el. Mi minden eshetőségre készültünk. Részt vehettek közös főzőtanfolyamokon, ahol egzotikus ételek receptjeit és történetét ismerhetitek meg. Megkóstolhatjátok a hazai borok királyait, de ha inkább sörben utaztok, akkor sörfőző estre is mehettek. Mi biztosítjuk a romantikus élményt, a többi pedig rajtatok múlik!

    Kalandozzon együtt az egész család!

    Sokak életében a hétvége a családé, azt viszont sokszor nem könnyű kitalálni, hogy mit is csináljunk közösen a szeretteinkkel, hisz ahányan vagyunk, annyiféle kikapcsolódási formát preferálunk. Épp ezért érdemes egy családi listát vezetni a hétvégi program ötletekről és minden alkalommal kicsit más családtagnak kedvezni. A lista összeállításában segítünk kicsit: mi már összeszedtünk, hogy nálunk milyen családi élményekből válogathattok. Ami a tapasztalatunk szerint pedig mindig nyertes programnak számít az egész család körében, az a szabadulószoba és a kalandpark!

    Szabadulószoba vérbeli nyomozóknak

    Néhány órára minden családtag nyomozói vénája megelevenedhet a szabadulószobában: Sherlock Holmes gyakorlatilag meg is irigyelhetné azt a fajta nyomozói tudást, amit a családi összefogás és együttműködés eredményezhet. A szabadulószobában teljes mértékben egymásra vagytok utalva: az idővel versenyezve kell figyelni egymásra és vakon bízni a másikban.

    Már tengernyi választék áll rendelkezésre szabadulószobákból: a különféle tematikáknak köszönhetően könnyen megtalálhatjátok a tökéletes szobát a család számára. Számos filmes tematikájú játék létezik, így seperc alatt a Gyűrűk ura vagy a Mátrix világa tárulhat elétek. Ha pedig esetleg az ingerküszöbötök kicsit magasabb és a gyerekek is már idősebbek, akkor akár horror szabadulós játékokon is részt vehettek.

    Kalandpark az aktív hétvégéhez

    Ha az időjárás engedi és a családdal egy kis közös mozgásra vágytok, akkor a kalandpark lesz a tuti élmény! A városból kiszabadulva a természet közelében teljes mértékben biztonságos környezetben tehetitek próbára az ügyességeteket, állóképességeteket és koncentrációtokat. 

    A kalandparkokban különböző nehézségű akadálypályák várnak, melyek a kicsiknek és nagyoknak egyaránt tökéletes időtöltést biztosítanak. A pályákon lengőhidakkal, mászótoronyokkal, játszóvárakkal, mászófalakkal vagy éppen drótkötelekkel találhatjátok szembe magatokat, amik egyszerre fejlesztik a gyerekek mozgáskoordinációját és nyújtanak hatalmas élményt. Semmi nem állhat a szórakozás útjába!

    Akármelyik programot is választod az ajánlónkból, feltételezhetően nem bánod meg! Egy biztos: minőségi időre, közös élményekre és nem hétköznapi tapasztalatokra szükség van az életben! Hisz az emlékezetes pillanatok közben közelebb kerülhetsz szeretteidhez és saját magadhoz is!

Gyakran ismételt kérdések

Cserélhető az élmény, ha esetleg nem nyerte el az ajándékozott tetszését?
Egy esetlegesen rosszul megválasztott élményajándék helyett egy másik élmény választását segítjük...elolvasom
Meddig használható fel a voucher?
Vásárlástól számítva általánosságban 12 hónap áll rendelkezésre a voucher felhasználását illetően...elolvasom
Hogyan tudok időpontot foglalni az élményre?
Időpontfoglalás kizárólag az élmény megvásárlását követően lehetséges! Az adott program szolgá...elolvasom
Meggondoltam magam, van pénzvisszafizetés?
Amennyiben valamilyen oknál fogva szeretnél elállni a vásárlástól, úgy a vásárlástól számítva 15 ...elolvasom
Mit kell tudni az élménykártyáról?
Abban az esetben ajánljuk élménykártyáinkat ha nem tudod eldönteni, hogy mely élménnyel is szeret...elolvasom
Nem kaptam számlát, csak bizonylatot, miért?
A vásárlások alkalmával szolgáltató partnertől függően állítunk ki számlát ill. bizonylatot. Kizá...elolvasom
Hogyan tudom beváltani az élménykártyámat?
Élménykártyád beváltásához csupán ki kell választanod webáruházunkban azt az élményt, amin szeret...elolvasom
Mikor kapom meg a megrendelt élmény voucherét?
Amennyiben GLS vagy Express One futárszolgálattal kérted a lakcímedre a rendelésed, azt a futársz...elolvasom
Személyesen szeretném átvenni a rendelésem, mikor mehetek érte?
Ha kaptál már a megrendelésedről rendelés visszaigazoló emailt, akkor nyitvatartási időn belül bá...elolvasom
Ár vagy név szerepel a megvásárolt voucheren?
Nem. Sem ár, sem név nem szerepel a vouchereken, csak az élmény leírása, néhány fontos tudnivaló ...elolvasom
Kaptam egy vouchert, hogyan tudom regisztrálni?
Az ajándékba kapott vouchert honlapunkon kell regisztrálnod, majd megkapod emailben azt az utalvá...elolvasom
Nem látom a voucheremen a szolgáltató elérhetőségét, miért?
Ha konkrét élményre szól a vouchered, ez valószínűleg azért lehet, mert nem regisztráltad még be ...elolvasom
Regisztrálni/aktiválni szeretném voucheremet, de azt írja ki, hogy a voucher nem található vagy lejárt voucher. Mit tegyek?
Amennyiben Foxpost automatánál vagy futárnál fizetted rendelésed az átvételkor, akkor pár nap elt...elolvasom